Dijelimo s vama fantastičan recept za pravi, gusti, domaći puding od tamne čokolade intenzivnog okusa i divne svilenkaste teksture. Puding se kuha i s čokoladom i s kakaom u prahu pa je stvarno dovoljno čokoladan, a gotov je za samo 25 minuta, pa ako vam nije presudno da je hladan, možete i uživati u njemu vrlo brzo. Ipak, po pravilima puding treba biti hladan, pa računajte na to da bi u hladnjaku trebao provesti oko sat vremena.

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Salata od krastavaca Jako osvježavajuća Trik sastojak za najfiniju salatu od krastavaca koju morate probati

Ovaj ćete puding vrlo lako pripremiti uz upute, čak i ako niste osobito vješti s kremama. Malo je toga što može poći u krivo, a možda je najbitnije da ne preskočite 5. korak, odnosno da dopustite pudingu i jajima da se sprijatelje u drugoj posudi kako ne biste dobili – kajganu s čokoladom.

Odaberite kvalitetnu poluslatku ili gorkastu čokoladu, s udjelom kakaa od 55% do 75%. Ako ne volite "kožicu" na pudingu, kada stavljate puding na hlađenje, prekrijte ga plastičnom kuhinjskom folijom i dobro je prstima pritisnite uz površinu.

Sastojci za domaći puding od tamne čokolade:

  • 530 ml mlijeka, podijeljeno
  • 100 g šećera, podijeljeno
  • prstohvat soli
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 veliko jaje
  • 2 velika žumanjka
  • 150 g poluslatke ili gorke čokolade, sitno nasjeckane
  • 2 žlice maslaca, narezanog na komadiće
  • 1 čajne žličica ekstrakta vanilije
  • tučeno vrhnje, za posluživanje

Priprema domaćeg pudinga od tamne čokolade:

  1. U srednje velikom loncu pomiješajte većinu mlijeka (480 ml) s pola šećera i prstohvatom soli. Stalno miješajte i pustite da zavrije pa maknite s vatre.
  2. U zdjeli pjenjačom izmiješajte kukuruzni škrob, kakao u prahu i preostali šećer. Dodajte ostatak mlijeka i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Dobivenu smjesu umiješajte u vruće mlijeko u loncu, ponovno upalite vatru i, stalno miješajući, pustite da zavrije.
  4. Smanjite vatru i kuhajte oko dvije minute uz neprestano miješanje dok puding ne postane dovoljno gust da ostaje na stražnjoj strani žlice.
  5. U novoj zdjeli umutite cijelo jaje i žumanjke. Malo po malo umiješajte otprilike 1 šalicu vrućeg pudinga u jaja, a onda smjesu pudinga i jaja izlijte nazad u lonac s pudingom.
  6. Kuhajte puding na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok ne zavrije, oko 2 minute.
  7. Procijedite puding u posudu otpornu na toplinu.
  8. Dodajte u puding nasjeckanu čokoladu, maslac i vaniliju i miješjte dok se čokolada i maslac ne otope, a sve skupa ne sjedini i puding ne postane gladak, oko 2 minute.
  9. Izlijte puding u šalice ili zdjelice u kojima ćete ga poslužiti i stavite u hladnjak da se ohladi. Poslužite s tučenim vrhnjem.

Puding koji to nije: Jednostavan recept za tembleque, egzotični blagdanski desert iz Portorika koji se ne odbija Tembleque - 17 Tembleque - 7 Tembleque - 1 +13 Tembleque - 14