Udruga Vinoljupci pokrenula je online platformu za kupoprodaju vina pod nazivom diWine Market. Riječ je o javnoj Facebook grupi koja je zamišljana kao mjesto susreta ponude i potražnje vina.

„Protuepidemijske mjere snažno su pogodile turistički sektor i ugostiteljstvo. Posredno su time oštećeni i hrvatski vinari, koji su preko noći ostali bez velikog dijela tržišta. Ovim potezom željeli smo prije svega pomoći vinarima da lakše dođu do svojih kupaca, no vjerujemo da će platforma zaživjeti i dugoročno – kao online mjesto na kojem se uz kupoprodaju vina događa i edukacija potrošača, te podiže razina vinske kulture.“ – objasnila je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci i pokretačica platforme.

Objave u grupi besplatne su za sve oglašivače. Osim samih vinara, u grupi mogu objavljivati vinske trgovine (vinoteke) i vinski distributeri. Pravila grupe jasno su objašnjenja, a oglašivači su pozvani da ponude objavljuju putem standardiziranog obrasca koji kupcu pruža potpune informacije o proizvodima, cijenama i mogućnostima dostave.

Osim što pruža mogućnost pregleda vinskog tržišta i kupoprodaje vina, grupa je izvrsna prilika za izravni kontakt vinara i potrošača – što je moćan informacijski i edukacijski alat za obje uključene strane.

Svi vinari, trgovci vinom, ali i ljubitelji vina u potrazi za dobrom kapljicom, pozvani su da se pridruže grupi. Standardizirani obrazac ponude oglašivači mogu zatražiti putem grupe ili ga preuzeti sa web stranica udruge Vinoljupci. Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju