Volite jesti čokoladni puding? Ovu jednostavnu slasticu možete napraviti kod kuće i ako nemate instant prašak za puding iz trgovine.
Prašak za puding možete napraviti od nekoliko jednostavnih sastojaka iz smočnice kao što je šećer, kakao prah i nezaobilazni kukuruzni škrob.
Kukuruzni škrob je ono što zgušnjava sastojke u slatkoj kremi, dok joj glatku i bogatu teksturu daje mlijeko. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite punomasno mlijeko, a neki puding čak kuhaju i s vrhnjem za kavu.
S obzirom da se u Hrvatskoj ne može baš naći velika pakiranja vrhnja za kavu, možete ga napraviti i sami kombinirajući punomasno mlijeko i vrhnje za šlag u omjeru 1:1.
Sastojci za čokoladni puding:
- 500 ml punomasnog mlijeka ili vrhnja za kavu
- 100 g bijelog šećera
- 65 g kakao praha
- 30 g kukuruznog škroba
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- U lončiću zagrijte 450 ml punomasnog mlijeka.
- Šećer, kako prah i kukuruzni škrob pomiješajte s preostalim mlijekom u posebnoj zdjelici dok ne dobijte glatku smjesu bez grudica. U smjesu dodajte i ekstrakt vanilije.
- Kad mlijeko zavrije, ulijte pripremljenu smjesu.
- Kuhajte smjesu par minuta uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
- Podijelite puding u lončiće i pustite da se ohladi do kraja.
- Poslužite puding sa šlagom i voćem po želji ili naribanom čokoladom. Dobar tek!