Volite jesti čokoladni puding? Ovu jednostavnu slasticu možete napraviti kod kuće i ako nemate instant prašak za puding iz trgovine.

Prašak za puding možete napraviti od nekoliko jednostavnih sastojaka iz smočnice kao što je šećer, kakao prah i nezaobilazni kukuruzni škrob.

Kukuruzni škrob je ono što zgušnjava sastojke u slatkoj kremi, dok joj glatku i bogatu teksturu daje mlijeko. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite punomasno mlijeko, a neki puding čak kuhaju i s vrhnjem za kavu.

S obzirom da se u Hrvatskoj ne može baš naći velika pakiranja vrhnja za kavu, možete ga napraviti i sami kombinirajući punomasno mlijeko i vrhnje za šlag u omjeru 1:1.

Sastojci za čokoladni puding:

  • 500 ml punomasnog mlijeka ili vrhnja za kavu
  • 100 g bijelog šećera
  • 65 g kakao praha
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. U lončiću zagrijte 450 ml punomasnog mlijeka.
  2. Šećer, kako prah i kukuruzni škrob pomiješajte s preostalim mlijekom u posebnoj zdjelici dok ne dobijte glatku smjesu bez grudica. U smjesu dodajte i ekstrakt vanilije.
  3. Kad mlijeko zavrije, ulijte pripremljenu smjesu.
  4. Kuhajte smjesu par minuta uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
  5. Podijelite puding u lončiće i pustite da se ohladi do kraja.
  6. Poslužite puding sa šlagom i voćem po želji ili naribanom čokoladom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju