Sir, jagode i bijela čokolade savršen su trio. Dokazuje to i ovaj recept za ukusne kekse koji je posuđen iz američkih kuharica.
Keksi od sira, jagoda i bijele čokolade imaju mekanu teksturu i bogat okus, a bit će gotovi za otprilike pola sata.
Sastojci:
- 150 g svježih jagoda
- 150 g brašna + 1 žlica brašna
- 150 g bijelog šećera
- 150 g bijele čokolade
- 115 g sirnog namaza
- 60 g maslaca
- 2 žlice limunova soka
- 1 jaje
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- ½ čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Prekrijte lim za pečenje papirom za pečenje i odložite ga sa strane.
- Operite jagode, očistite ih i narežite na manje komade. Svježe iscijeđeni limunov sok prelijte preko jagoda. Nakon nekoliko minuta ocijedite tekućinu od narezanog voća.
- Pomiješajte zajedno brašno, prašak za pecivo i malo soli i stavite sa strane.
- Mikserom istucite maslac, šećer i sirni namaz u glatku smjesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i sljubite sastojke.
- Postupno dodajte smjesu na bazi brašna u maslac dok se sastojci ne povežu.
- U dobivenu smjesu dodajte komadiće bijele čokolade.
- Dobivenu smjesu podijelite na kekse – jedna žlica bit će dovoljna za jedan keks. Prebacite podijeljenu smjesu na lim za pečenje i stavite sve zajedno u hladnjak na oko 10 minuta da se smjesa stisne.
- Ohlađene kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta.
- Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!
Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama +1