Sir, jagode i bijela čokolade savršen su trio. Dokazuje to i ovaj recept za ukusne kekse koji je posuđen iz američkih kuharica.

Keksi od sira, jagoda i bijele čokolade imaju mekanu teksturu i bogat okus, a bit će gotovi za otprilike pola sata.

Sastojci:

  • 150 g svježih jagoda
  • 150 g brašna + 1 žlica brašna
  • 150 g bijelog šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • 115 g sirnog namaza
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Prekrijte lim za pečenje papirom za pečenje i odložite ga sa strane.
  2. Operite jagode, očistite ih i narežite na manje komade. Svježe iscijeđeni limunov sok prelijte preko jagoda. Nakon nekoliko minuta ocijedite tekućinu od narezanog voća.
  3. Pomiješajte zajedno brašno, prašak za pecivo i malo soli i stavite sa strane.
  4. Mikserom istucite maslac, šećer i sirni namaz u glatku smjesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i sljubite sastojke.
  5. Postupno dodajte smjesu na bazi brašna u maslac dok se sastojci ne povežu.
  6. U dobivenu smjesu dodajte komadiće bijele čokolade.
  7. Dobivenu smjesu podijelite na kekse – jedna žlica bit će dovoljna za jedan keks. Prebacite podijeljenu smjesu na lim za pečenje i stavite sve zajedno u hladnjak na oko 10 minuta da se smjesa stisne.
  8. Ohlađene kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta.
  9. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama Jagode su sjajna namirnica za pripremu raznih kolača Jagode Svinjski kotleti u umaku od jagoda i balzamičnog octa +1 Torta od jagoda i piškota

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju