Kupovni namazi od čokolade i lješnjaka poput Nutelle mogu se iskoristiti na razne načine. Namazati ih možete na kruh, peciva i palačinke, ali i iskoristiti za pripremu kolača.
Namaz od lješnjaka možete iskoristiti i za pripremu brzinskog moussa, a za koji će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i pet minuta vremena.
Ovaj desert idealno je rješenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu. Spas je i u pravi čas kada vam na vrata banu gosti.
Mousse od lješnjaka - sastojci:
- 600 g vrhnja za šlag
- 200 g namaza od lješnjaka
- 50 ml punomasnog mlijeka
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 žlica kukuruznog škroba
- komadići lješnjaka za posluživanje
Mousse od lješnjaka - priprema:
- U zdjelici pomiješajte namaz od lješnjaka i čokolade s mlijekom, pa ovu smjesu lagano ugrijte u mikrovalnoj pećnici – u trajanju od oko 20 sekundi.
- U veliku zdjelu ulijte vrhnje za šlag, šećer u prahu i kukuruzni škrob i uključite mikser. Kada se smjea počne zgušnjavati u nju dodajte i smjesu od namaza i mlijeka. Nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremu.
- Prebacite je u čaše za posluživanje i pospite s komadićima lješnjaka. Dobar tek!
Brzo, jednostavno i neodoljivo: 7 recepata s Nutellom za svjetski dan omiljenog namaza