Kupovni namazi od čokolade i lješnjaka poput Nutelle mogu se iskoristiti na razne načine. Namazati ih možete na kruh, peciva i palačinke, ali i iskoristiti za pripremu kolača.

Namaz od lješnjaka možete iskoristiti i za pripremu brzinskog moussa, a za koji će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i pet minuta vremena.

Ovaj desert idealno je rješenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu. Spas je i u pravi čas kada vam na vrata banu gosti.

Mousse od lješnjaka - sastojci:

  • 600 g vrhnja za šlag
  • 200 g namaza od lješnjaka
  • 50 ml punomasnog mlijeka
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • komadići lješnjaka za posluživanje

Mousse od lješnjaka - priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte namaz od lješnjaka i čokolade s mlijekom, pa ovu smjesu lagano ugrijte u mikrovalnoj pećnici – u trajanju od oko 20 sekundi.
  2. U veliku zdjelu ulijte vrhnje za šlag, šećer u prahu i kukuruzni škrob i uključite mikser. Kada se smjea počne zgušnjavati u nju dodajte i smjesu od namaza i mlijeka. Nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremu.
  3. Prebacite je u čaše za posluživanje i pospite s komadićima lješnjaka. Dobar tek!

Brzo, jednostavno i neodoljivo: 7 recepata s Nutellom za svjetski dan omiljenog namaza Savijača Fritule Knedle +2 Brownies/Ilustracija