Tajvanska pirjana riža sa svinjetinom, ili Lu Rou Fan, popularan je specijalitet koji ondje diljem zemlje možete pronaći na uličnim štandovima, a priprema se i u restoranima, kao i kod kuće.

Kockice svinjske potrbušine pirjaju se u pikantnom umaku dok ne omekšaju, a često poslužuju s kuhanim jajima i korijandrom. 

Sastojci za pirjanu svinjetinu s rižom:

  • 900 g svinjske potrbušine
  • 150 g gljiva shiitake
  • 1 žlica šećera
  • 60 ml Shaoxing rižina vina
  • 60 ml sojina umaka s manje soli
  • 2 žlice običnog sojina umaka
  • 470 ml vode
  • 3 ljutike
  • 1 žličica mješavine začina Five spice
  • ½ žličice bijelog papra
  • 5 češnja češnjaka

Za posluživanje:

  • 4 tvrdo kuhana jaja prema želji
  • kuhana riža
  • korijandar ili peršin

Priprema pirjane svinjetine s rižom:

  1. Meso izrežite na trake debele oko dva i pol centimetra pa zatim narežite na kockice. Nasjeckajte gljive Nasjeckajte češnjak i ljutiku.
  2. Ljutiku pržite u tavi pet do deset minuta, miješajući.
  3. Zagrijte žlicu ulja u woku ili tavi debelog dna na srednje jakoj vatri. meso i pržite ga dok ne porumeni. Dodajte češnjak i šećer pa pirjajte dok se šećer ne rastopi.
  4. Dodajte običan i manje slani umak od soje, rižino vino, gljive, začine, prženu ljutiku i oguljena tvrdo kuhana jaja (ako koristite). Dodajte vodu dok meso potpuno ne bude pokriveno i pustite da prokuha.
  5. Nakon što tekućina proključa, djelomično poklopite poklopcem i smanjite vatru. Pirjajte oko jedan sat ili dok svinjetina ne omekša. Tekućina bi trebala biti karamelizirana i ljepljiva, ali ako ima viška tekućine, pojačajte vatru i pustite da se umak reducira, povremeno miješajući da ne zagori.
  6. Poslužite s rižom, kuhanim jajima i nasjeckanim peršinom ili korijandrom.

Raj za obožavatelje roštilja: Trikovi iz zemlje u kojoj su jela s grilla dovedena do savršenstva Yakiniku, japanski roštilj - 4 Yakiniku, japanski roštilj - 3 Yakiniku, japanski roštilj - 2 +0 Yakiniku, japanski roštilj - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju