Opatija u adventskom ruhu

Bajkovita Opatija je u adventskom ruhu. "Kombinacija ovog mora i božićnog ugođaja je super. Prekrasno je", kazala je jedna prolaznica. "Meni je tu super i baš je lijepo. Jela sam sarme s kruhom i odlično je", dodala je druga.

Mamac je to za tisuće gostiju. "Za božićne i novogodišnje praznike tradicionalno su otvoreni svi hoteli i najave su zaista dobre. Soba je još jako malo, tako da oni koji će izabrati Opatiju za provesti to vrijeme ovdje - neka požure. Sve se bukira izuzetnom brzinom", kazala je Željka Stašić iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Brojni gosti posjetit će Split

Bit će gostiju i u Splitu gdje su mnogi jedva dočekali svoje najdraže vrijeme u godini. Iz Splita stiže poruka za sve one koji razmišljaju o dolasku. "Pozva bi ga da dođe, da će bit standardno dobro, splitski, lagano i opušteno", kazao je Filip Lagator. "Ja sam jedva dočekao da počne advent. Svaki dan ću bit' tu lagano - kavica, prijatelji, društvo, veselje", opisao je Željko Alilović iz Splita i dodao da će dnevno potrošiti na to stotinu kuna.

Dobru zaradu očekuju i u ovih nekoliko kućica na rivi. "Super nam je dan izaša i lijepo vrijeme, imamo vam tu posebno ganga rakije koje su super, kobasice...", kazao je Kristijan Plazonić.

A splićani, ljubitelji klizanja, imaju razloga za sreću. Posebnost ovogodišnjeg adventa je veliko klizalište postavljeno u splitskom Đardinu. Prostire se na 800 četvronih metara. Organizatori kažu kako mu neće smetati niti visoke temperature. Uz bogat program očekuje se jedinstveni božićni ugođaj.

Slavonci su pohrlili u osječku Tvrđu, prva svijeća zapaljena u Bjelovaru

Rapsodija okusa i mirisa domacih proizvoda namamila je i Slavonce u osječku Tvrđu. "Predivno, predivno baš se osjeća ljubav u zraku", komentirali su prolaznici.

Prva adventska svijeća označila je početak mnoštva događanja u Bjelovaru - od lunaparka do vožnje u kočiji Marije Terezije, carice koja je i osnovala Grad.

Delnice nude neobičan advent

Neobičan advent je u Delnicama koje ima Selo Bake Mraz. "Lijepo je, ali hladno", moglo se čuti u prolazu. "Meni to znači sve na svijetu i veselim mu se kroz čitavu godinu", komentirala je Ema.

Delničani i njihovi gosti i ove će godine uživati u pravoj zimskoj čaroliji. Selo Bake Mraz svečano je otvoreno velikim vatrometom i lampionima dobrih želja. Baka i vilenjaci marljivo primali su u subotu goste od jutra.

Sve je prilagođeno najmlađima

Na najljepšem malom obiteljskom Adventu u Hrvatskoj, bar kako ga Gorani zovu, sve je prilagođeno najmlađima. Njih ovdje očekuju interaktivne bajke, klizanje, vožnja kočijom kroz Čarobnu šumu, a tu je i zimska životinjska farma.

Ni za roditelje zabave neće nedostajati. Naravno, neizostavna je i bogata gastronomska ponuda uz zabavni program. Posebnost Delničkog Adventa je to što svaki vikend u prosincu iz Rijeke vozi poseban Adventski vlak, a njime putuju i vilenjaci i Djed Mraz koji nikad ne dolazi praznih ruku. No, odlučite li u Delnice doputovati vlakom ili vlastitim prijevozom zabave sigurno neće nedostajati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju