Caffe bar 505 novo je mjesto u Zagrebu za ljubitelje speciality kave, matche i čistog, minimalističkog dizajna. Novi kafić u Španskom otvorila je influencerica Dora Martinović (poznatija kao @Dorica505) u ulici Miroslava Milića, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama i Google recenzijama gostiju, 505 je pun pogodak.

Novi kafić u kvartu hvali se zbog fine arabice, ali i matche, dizajnerskih šalica, prostora "koji diše" (kako zbog uređenja, tako i zbog činjenice da se unutra ne puši), a veselo se iščekuju i topliji dani kada će se popuniti terasa kafića.

Caffe bar 505 Caffe bar 505 (Foto: Caffe bar 505)

U 505 se dolazi i na kolače, čije se cijene kreću od oko 4,5 eura, a neki od omiljenih su 505 (bijela čokolada, slana karamela, maslac od kikirikija), Frangipane (maline, bučine sjemenke, listići badema) i Pistachio Choux. Goste koji više vole slano razveselit će kroasan sa šunkom (3,20 eura) i sirom ili spanakopita (3,70 eura).

Na koktelskoj listi pažnju plijene signature kokteli: 505 (džin, cointreau, kruška, mango, limeta), 506 (tequila, limeta, naranča, agava, campari) i 507 (whiskey, cimet, limeta, ružmarin, mineralna). Kad je riječ o kavi, možete je i ponijeti kući, u rinfuzi, a 200 grama ćete platiti 12 eura. Ljubitelji matche mogu je isprobati u toploj ili hladnoj varijanti, kao i u kombinaciji s vanilijom. 

Caffe bar 505 Caffe bar 505 (Foto: Caffe bar 505)

Novi kvartovski kafić zamišljen je kao svojevrsni dnevni boravak u kojem se možete družiti s prijateljima, ali i dobrom knjigom – i to ne samo dok ste u kafiću. 505 je i svojevrsni mini knjižni klub, u kojem će gosti moći posuditi knjigu ili je uzeti i donijeti neku prema vlastitom izboru u zamjenu. Odvede li vas put u Špansko, korisno je znati da 505 radi od 7 do 23 sve dane osim nedjelje, kad je otvoren od 8 do 22.

Najbolja mjesta za sanjkanje, klizanje, ali i dobar ručak u predivnim Delnicama Izlet u Delnice - 5 Sanjkalište Petehovac Delnice Izlet u Delnice - 3 +2 Izlet u Delnice - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju