Prvi svjetski lebdeći ruksak našao je svoj put na tržište. Firma Lightning Packs na Kickstarteru uspjela je isfinancirati svoj projekt vrijedan 75 tisuća dolara, gotovo pola milijuna kuna, a ranoranioci svoje su primjerke ruksaka mogli ugrabiti za 350 dolara, odnosno 2200 kuna.

\ \"Lebdeći\" ruksak HoverGlide - 2 (Foto: Lightening Packs)

Lightening Packs u proizvodnji HoverGlide ruksaka koristi patentiranu SL tehnologiju, odnosno Suspended Load tehnologiju, koja je istraživanjima potvrđena da smanjuje udarnu silu na korisnike prilikom hodanja i trčanja čak do 86 posto.

Ako volite trčati, planinariti i provoditi vrijeme u prirodi, a sa sobom nosite teret, HoverGlide idealno je rješenje za olakšavanje nošenja teških torbi i ruksaka, a smanjuje utjecaj tereta na leđa, vrat, koljena i gležnjeve.

Ovaj ruksak ima fiksni okvir, koji stoji na leđima i pomični okvir na kojemu torba može kliziti, a istovremeno ga sprečava da “cugne” vama na leđima uzrokujući povrede. HoverGlide je dostupan u dvije veličine okvira, 60 cm odnosno 55 litara, te 50 cm odnosno 28 litara.

\ \"Lebdeći\" ruksak HoverGlide - 6 (Foto: Lightening Packs)

Lightening Packs firmu pokrenuo je dr. Lawrence Rome, stručnjak u području fiziologije mišića I sveučilišni profesor, a ispitivanja je napravila I američka vojska koja koristi ruksake s ovom tehnologijom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju