Ako ste ikada na letu sjedili do djeteta koje nije prestajalo s plakanjem i vikanjem, vjerojatno ste pomislili kako bi putnici s malom djecom trebali sjediti na nekom drugom mjestu u avionu. Sudeći po zadnjim informacijama, u blližoj budućnosti postoji mogućnost da se to stvarno i dogodi...

Prema godišnjem istraživanju koje objavljuje Airfarewatchdog, više od polovice (52 %) od 4000 tisuće ispitanika smatra kako bi obitelji s malom djecom trebale sjediti u odvojenom dijelu aviona. Neki internacionalni prijevoznici već su uveli „zone bez djece“, uključujući Malaysia Airlines, AirAsiaX, Scoot, ali nijedna „slavna“ svjetska kompanija još se nije odlučila za ovaj korak.



Stoga, kakva je perspektiva ove ideje? „Ako su putnici spremni platiti više novca za dodatni prostor za noge, nema sumnje kako bi bili spremni potrošiti više za sjedalo koje garantira da neće čuti dječji plač“, objašnjava Tracy Stewart iz Airfarewatchdog. Ipak, ona smatra kako ovo neće tako brzo zaživjeti u poznatim avionskim kompanijama, jer će se prije svega pobuniti roditelji, a kompanije bi na sebe mogle navući bijes.

No, s druge strane, neki smatraju kako će se ova ideja svidjeti roditeljima, koji će na ovaj način biti sigurni i zaštićeni od eventualnih prigovora. Dobar je primjer i poznatog glumca Georgea Clooneya i njegove supruge Amal, koji su na zadnjem preooceanskom letu putnicima u blizini davali slušalice protiv buke, imavši na umu da bi djeca mogla biti nemirna, a putnici samim time – nervozni.



Hoće li stvar zaživjeti ili ne, pokazat će vrijeme, a zasad vam nema druge, nego se nadati da će beba u blizini vas mirno i blaženo spavati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju