Ni New York, ni London, ni Los Angeles, ni Berlin, već Hamburg! Drugi njemački grad po veličini prema zadnjem istraživanju proglašen je najboljim gradom za izlaske, pa ukoliko ste u potrazi za zabavom, provjerite niskotarifne kompanije i pravac na sjever Njemačke!

Stranica HostelWorld istražila je kako stanovnici 41 grada iz 27 zemalja ocjenjuju noćni život kroz pet različitih kategorija: kvaliteta noćnog života, otvorenost i prijateljstvo lokalaca, osjećaj sigurnosti, „lagano“ kretanje po gradu, troškovi. Recimo još kako je i u istraživanju sudjelovalo više od 4 tisuće ljudi.



Hamburg je kao prvi završio u kategorijama kretanja po gradu i otvorenosti lokalnog stanovništva, a na drugom mjestu se pridružio Kopenhagenu u kategoriji kvalitete noćnog života.

Drugim najboljim gradom za izlaske, proglašen je već spomenuti Kopenhagen, ponajviše zbog sigurnosti i stvari koje pruža, no lokalno stanovništvo zamjera previsoke cijene. Dansku prijestolnicu u poretku slijede Berlin, Dublin i Amsterdam.



Iznenađenje je plasman nekih „slavnijih“ gradova, pa je tako New York zauzeo deseto mjesto, dok se London našao tek na 26. mjestu. Stanovnici glavnog grada Engleske, također su kao najveću zamjerku naveli skupoću.

TOP 10 gradova za noćni život:

1. Hamburg (Njemačka)
2. Kopenhagen (Danska)
3. Berlin (Njemačka)
4. Dublin (Irska)
5. Amsterdam (Nizozemska)
6. San Francisco (SAD)
7. Goteborg (Švedska)
8. Prag (Češka)
9. Varšava (Poljska)
10. New York (SAD)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju