"Zašto Amerikanci običan umak od rajčice zovu marinara kad je to napoletanski umak?!" pita se Stefano Caroleno na Twitteru.  "Italians mad at food" okuplja više od 50 tisuća ljudi koji prate kako gnjevni stanovnici Čizme izražavaju svoje nezadovoljstvo time što Amerikanci, ali i drugi stanovnici planeta uništavaju talijansku gastronomsku baštinu brkanjem pojmova, pogrešnim korištenjem namirnica, kao i konzumiranjem jela na krivi način.

"Moja baka plače kad vidi da netko kuha tjesteninu u istom loncu s povrćem" te "komadić Italije izgubljen je svaki put kad radite takve recepte" samo su neki od komentara na kuhare koji odluče predstaviti moderno viđenje talijanske kuhinje.

Poruka koju ljutiti Talijani šalju svijetu glasi: "Ako vas ne zanima kako kuhamo, jedite svoje burgere – a naša jela ostavite na miru!" Jedna od uvreda koju možete načiniti Talijanima jest prepoloviti špagete. Pravi Talijan to nikada ne bi napravio, pišu tviteraši i poručuju: "Ako ne jedeš dugačku tjesteninu, kupuj kratku, ali nikada je ne lomi!" 

Ovo su neke od zapovijedi koje se ne smiju prekršiti:

1. Ne stavljaj ananas na pizzu.

2. Jela iz istog lonca ne smiju sadržavati tjesteninu.

3. Piletina i tjestenina nemaju što raditi u istom loncu.

4. Koristi samo svježu mozzarellu.

5. Ne dolijevaj ulje u vodu za kuhanje tjestenine.

6. Dok se kuha, tjesteninu miješaj vilicom.

7. Špageti se kuhaju minutu manje nego što piše na kutiji.

8. Nikad ne kombiniraj tjesteninu i mlijeko.

9. Marinara sadržava samo rajčicu, češnjak i origano.

10. Nikad ne koristi mikrovalnu za pripremu tjestenine.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju