Ljubitelji francuske gastronomije
ne moraju potegnuti do Francuske kako bi uživali u raznim delicijama i finim šampanjcima. Sve što trebaju napraviti je skoknuti do Bukovačke ceste 25 u Zagrebu i zaviriti u French Store.



Trgovinu francuskim proizvodima Nathalie Durbić i njen brat Jean Pierre otvorili su prije 3 godine, a za proljeće spremaju proširenje ponude.

Nathalie i Jean Pierre, porijeklom Hrvati rođeni u Francuskoj, htjeli su Zagrepčanima ponuditi francuske proizvode po pristupačnim cijenama. Tako fina francuska vina možete naći već od 50 kuna, dok je najskuplje 200-tinjak, šampanjci su od 250 kuna naviše, a u ponudi su i cideri. Nezaobilazna su razna žestoka pića. Viskiji, konjaci, rum, absint i drugo može se naći već po 60-ak kuna, a za finije žestice morat ćete izdvojiti do 500-tinjak kuna.



U ponudi su i razne delikatese, konzervirana kuhana jela, "foie gras" odnosno jela od jetre guske i patke, pa mesne rolade, začini i drugo.

U posljednjih godinu dana fine francuske sireve i druge delicije te vina možete kušati u prostoru trgovine, a od Uskrsa u French storeu ćete moći uživati i u omiljenim francuskim slasticama.



Dio trgovine bit će prenamijenjen u lokal koji će se sastojati od zatvorenog dijela i terase, a slastice će spremati slastičar iz Francuske. Nezaobilazne delicije u ponudi bit će kroasani i peciva, tartovi od jagode, limuna, čokolade, makroni i brojni drugi kolači. "Dio ponude bit će stalan, a dio ćemo mijenjati na dnevnoj ili tjednoj bazi. Toliko je francuskih slastica, da je nemoguće sve imati stalno na meniju", objašnjava Nathalie. Osim slastica posluživat će i svježi quiche.

"Kupci su prepoznali našu kvalitetu. Iako redovno kupuju Francuzi koji žive u Zagrebu, imamo i dosta lokalnih klijenata. Ponuda je široka, ali neprestano ju obogaćujemo", poručuje Nathalie.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju