Da, najpoznatiji grad na kanalima ima svoj filmski festival, ali ovo nije priča o njemu. Predstavljamo vam filmove čija se radnja odvija u Veneciji.

1. Indiana Jones i posljednji križarski pohod

Potraga za Svetim gralom vodila je Harrisona Forda svugdje po svijetu prije nego je dospio u Veneciju. Gledatelji su mogli vidjeti crkvu San Barnaba, a kasnije scene potjere na vodi snimane su na manje atraktivnim lokacijama.

2. Talentirani Mr. Ripley

Film u kojem glavne uloge igraju Matt Damon i Jude Law. Iako se većina radnje filma odvija u Rimu i Napulju, Venecija je poslužila za završetak, u kojem se sreću Marge (Gwyneth Paltrow) i Tom Ripley.

3. Casino Royale

Bond u Veneciji. Prvi film o tajnom agentu s Danielom Craigom u glavnoj ulozi pokazao je Grand Canal, Rialto i Accademia mostove. Činilo se da je prikazan i hotel u Veneciji, ali ipak, taj je dio sniman u Pragu.

4. Smrt u Veneciji

Djelo je pisca Thomasa Manna, koje je dobrim djelom smješteno u Grand Hotel des Bains. Gledatelji mogu vidjeti opernu kuću La Fenice i još neke, manje poznate kadrove Venecije.

5. Operacija svemir

Još jedan Bond mjesto je našao u Veneciji, samo što je onda agenta 007 utjelovio Roger Moore. Iz ovog filma poznata je potjera venecijanskim kanalima.

6. Lara Croft: Tomb Raider


Očito, ni Angelina Jolie nije mogla bez Venecije. Imali smo prilike čuti njen engleski naglasak u crkvi Santa Maria Della Salute, prije nego što će se uputiti u Kambodžu.

7. Dobar posao u Italiji


Ovaj film (remake) s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi trebao je mnogo talijanskih gradova, a srećom, Venecija je bila jedan od njih. Original iz 1969., primjerice, kompletno je sniman u Torinu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju