Na Bljak Festu će biti i drugih “bljakavosti” poput kelja i poriluka, kao i još pokojeg iznenađenja. Ono što ovaj festival nudi više je od pukog sporenja o ukusima, a to je živopisni Omišalj, koji je sam po sebi dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i sad zimi, kada mu trgove i labirinte uskih uličica ožive maškare.


Tradicionalni festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine održava se na omišaljskoj placi u subotu 31. siječnja, s početkom u 11:00 sati. U vedroj atmosferi i karnevalskom ozračju moći ćete potpuno besplatno kušati sve gore navedene specijalitete pučke gastronomije pod motom “Bolje da pukne panca, nego da jido zvanca”. Riječ je o staroj omišaljskoj poslovici - bolje da je trbuh pun, nego da prazan kruli.


Jedno je sigurno – svatko tko dođe naći će nešto što ne voli, ali isto tako nitko iz Omišlja neće otići nezadovoljan ili gladan! Budete dio „pozitivnog ludila“ uz „bljak“ delikatese i ne dozvolite vlastitom želucu da se okreće umjesto vas! Vidimo se u Omišlju!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju