Festival Coffee & Chocofesta ima za cilj predstaviti najbolje hrvatske i svjetske čokolade i kave kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju. Zbog velikog interesa prethodnih godina i posjećenosti koja dosad broji 500.000 posjetitelja ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest, uz Trg bana Jelačića, održava se i u Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina, te odabranim zagrebačkim barovima, hotelima i restoranima.

Posjetitelji 5. izdanja ovog festivala moći će premijerno uživati u degustaciji prve hrvatske čokolade s ekološkim certifikatom proizvedenoj u Hrvatskoj koju potpisuje 'Nadalina' iz Splita, te sirovoj čokoladi i čokoladnim proizvodima bez glutena i laktoze koje će ponuditi čokolaterija 'Lizin vrt' iz Slovenije.

Festivalski Choco bar ponudit će vruće čokolade s okusima maline, kikirikija i karamele, a oni željni zabave i novih znanja moći će uz stručno vodstvo u Centru za kulturu prehrane sudjelovati u izradi jestivih poklona za Valentinovo i neobičnim recepturama bloga Jedozovni duo.

Najava festivala započinje već 10. veljače u Winebaru 'Dobra vina' gdje će chef Goran Geršak pripremiti večeru na kojoj će biti prezentirani čudesni čokoladni spojevi poput lososa sa čokoladom uz rizling ili čokoladni gulaš od vepra s merlotom.

Povodom Valentinova svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se zagrliti na Trgu bana J. Jelačića i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera 3 m. Više o izlagačima i festivalu čitajte na službenim stranicama Zagreb Coffee & Chocofesta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju