Europa skriva jedne od najljepših gradova na svijetu. London, Pariz, Venecija, Beč, Barcelona, Istanbul, Rim, Amsterdam i Atena samo su neki od metropola koje imaju zanimljivu i bogatu povijest i kulturu.

Iako ove europske ljepotice žele posjetiti i doživjeti putnici iz cijelog svijeta, grad koji je proglašen najfascinantnijim i najzabavnijim u Europi nije među spomenutih 9 krasotica.

Naime, istraživanje koje je provela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 europskih gradove koji nude najzanimljiviji sadržaj za posjetitelje. Prvo mjesto na listi najzabavnijih zauzeo je Berlin.

Spaljen, bombardiran, izoliran od ostatka svijeta Berlin je tijekom svoje turbulentne povijesti rastao, razvijao se te uspio postati pravi 'trendmaker' u umjetnosti, kulinarstvu i zabavi.

Iako svaki od gradova na listi ima bogatu, zanimljivu i šaroliku kulturno-povijesnu priču, ono po čemu je takozvani europski New York izdvojen i prepoznat su brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo koje je u velikom broju 'okrenuto' umjetnosti zbog čega su ulice ovog grada uvijek prepune slobodnih umjetnika i kreativaca koji ne sjede u uredima već 'stvaraju' na licu mjesta.

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile su Reichstag zgrada s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid te spomenik europskim Židovima ubijenim tijekom Drugog svjetskog rata.

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim jeftinim i skupljim delicijama.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju