Najviše sam se veselila Hvaru i Escape Communityju koji je na kraju ispao pun pogodak. Iako su ostala mjesta koja sam posjetila bila fantastična, danas ću vam pisati o Hvaru i kako sam provela 6 dana u prirodi, okružena prekrasnim tirkiznim morem.

Što je Escape Community?

Escape je šestodnevno druženje s ograničenim brojem sudionika na tajnoj lokaciji na Hvaru. Dani su ispunjeni aktivnostima i eventima. Održava se 2 puta tijekom ljeta – u srpnju i kolovozu. Plan ove zajednice jest da traje cijelo ljeto i da ljudi tijekom njega mogu rezervirati svoje mjesto.

Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 10 Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 10 (Foto: Barbara Črgar)

Posjetila sam Escape u kolovozu. Iako Escape traje 6 dana moj prvotni plan je bio da ostanem 2-3 dana i krenem dalje istraživati Hvar.

No kad sam stigla na Hvar, odnosno na Escape, ostala sam punih 6 dana!

Dan prije početka Escape-a dobila sam na mail točne koordinate lokacije. Jer lokacija je tajna, što ovaj događaj čini još zanimljivijim. Kad sam stigla na Hvar nakon što sam zaobišla nekoliko gradića i civilizaciju, navigacija me vodila na uski makadam. Dok sam prolazila uzak put ograđen suhozidom, pun crvene prašine i okružen šikarom pitala sam se: “Gdje ja to idem?”. Nigdje mora, niti civilizacije. Nakon 20 minuta stigla sam na odredište - netaknute prirode.

Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 11 Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 11 (Foto: Barbara Črgar)

Teren „usred ničega“ uređen samo prirodnim materijalima. Dobar dio sudionika je stigao i šatori su već bili postavljeni. Nakon što sam postavila šator i našla svoje mjesto, prošetala sam Escape-om da vidim o čemu se točno radi.

Na Escape-u jutra možete započeti uz jogu, pilates, trčanje ili vježbanje na SUP-ovima. Popodneva su ispunjena aktivnostima poput penjanja po stijenama, ronjenja, hodanja po slackline-u, kreativnih radionica i sl. A ako želite samo odmarati, tu je prekrasna uvala i čisto more.

Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 4 Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 4 (Foto: Barbara Črgar)

Sunce je u kolovozu na Hvaru vrlo jako tako da sam redovito koristila kvalitetnu zaštitu od sunca i štetnih UV zračenja. A to prošlo ljeto sam baš dobila i lijepu preplanulu boju upravo zahvaljujući aktivnostima na moru i visokom fakturu.

  Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 9 Iskustvo Escape Communityja na Hrvaru - 9 (Foto: Barbara Črgar)

Za mene je Escape bio pravo otkriće. Ovdje sam upoznala beskrajno zanimljive i inspirativne ljude.

 
I zato se i ove godine vraćam u pozitivniju stvarnost punu pokretačke energije koja vlada na Hvaru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju