Iza prekrasnih plaža, jahta, blještavih kockarnica i najljepših golf-terena u Aziji stoji mračna prošlost. Sentosa, otok nešto manji od pet četvornih kilometara, čije ime znači 'mir i spokoj', do 1972. godine bio je poznat kao "otok smrti s leđa" ili u originalu - Pulau Belakang Mati. Vrhunska turistička lokacija u Singapuru skriva jezive priče o Bugima, piratima i ratnicima koji su pljačkali otok i ubijali stanovnike.

Zastrašujuća su i brojna ubojstva tijekom japanske okupacije. Na igralištu s 18 rupa pronađeno je oko 300 kineskih civila koji su pogubljeni tijekom operacije čišćenja stanovništva – Sook Ching. Odmaralište je poslužilo Japancima kao logor za britanske i australske zatočenike 1942. godine.

Do Sentose se prije moglo doći samo brodom, ali danas do otoka vode željeznica, tunel i žičara. Među najpopularnijih je atrakcijama morski akvarij u kojem boravi sto tisuća morskih bića i više od 800 različitih vrsta. Čak je 70 posto otoka prekriveno zelenilom, a tijekom šetnje uobičajeno je sresti guštere i majmune. Na otoku živi šest tisuća stanovnika, a godišnje ga posjeti 19 milijuna turista.

7 mjesta koja bi uskoro mogla nestati s lica Zemlje: Posjetite ih prije nego što bude prekasno Madagaskar Maldivi Salar de Uyuni - 8 +14 Salar de Uyuni - 6

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju