U suradnji s obližnjim Nacionalnim parkom Krka i Hrvatskim šumama Solaris Beach Resort pokrenuo je hvale vrijedan projekt Posadi stablo kojemu je cilj pošumiti opožarena područja na površini od tri hektara. Područje obuhvaćeno tom akcijom nalazi se uz glavni ulaz u Nacionalni park Krka, a kako će uskoro tamo biti sagrađen novi centar za posjetitelje, prekrasan okoliš najbolji im je dar dobrodošlice.

Eko-akcija, odnosno sadnja počet će 25. listopada 2014., a pokrenuta je predstavljanjem na turističkim sajmovima u Beču i Muenchenu. Gosti koji se žele pridružiti moraju ostaviti svoje kontakt-podatke, a nakon izvlačenja dobitnika, oni najsretniji moći će besplatno zasaditi stablo koje će nositi njihovo ime. Svaka od 5000 sadnica primorskoga bora i pinije nositi će vlastito ime. Pločice s imenima izradit će djeca iz eko-vrtića i eko-škola Šibensko-kninske županije, a i sami možete dati prijedlog na ovoj stranici.

Dok traje sadnja, pet će sretnih “kumova” biti nagrađeno boravkom u Solaris Beach Resortu i izletom u Nacionalni park Krka! U tom razdoblju svi koji žele sudjelovati u akciji pošumljavanja mogu si osigurati boravak u resortu po povoljnim cijenama.

Akcija Posadi stablo podstiče harmoničan suživot s prirodom, održiv razvoj i ekološki svjesno iskorištavanje raspoloživih resursa. Još nije kasno da i vi napravite dobro djelo - posadite svoje stablo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju