Popularnost zip linea i širenje avanturističkog duha zaposjelo je i možda najpoznatiju građevinu na svijetu, pariški Eiffelov toranj!

Zip line je napravljen u sklopu promocije drugog Grand slam turnira sezone, Rolland Garrosa, a vožnja njime bit će, nažalost brojnih ljubiteljima adrenalina, moguća samo dok traje turnir, što znači da završava već 11. lipnja.



„Žicu“ koja garantira brzinski prolaz nebom postavila je kompanija Perrier koja se inače bavi proizvodnjom pića, a ako se njome odlučite spustiti, 800 metara ćete proći za samo 60 sekundi. Brzina? Prava sitnica, tek 90 kilometara na sat!

Vožnja započinje na 115 metara iznad tla, a završava na 17 metara. Ipak, treba reči da morate biti pravi sretnik kako bi se ovdje spustili, s obzirom da je dnevni maksimum točno 100 vožnji. S druge strane, izvrsna je stvar što su vožnje potpuno besplatne, jedino morate imati 18 godina i biti viši od 140 centimetara.

Eiffelov toranj, izgrađen za Svjetsku izložbu 1889., zasigurno je najveći simbol Pariza. Pa iako vjerojatno nećete probati zip line s njega, nije loše naučiti nešto više o Parizu, čisto da prilikom posjete gradu svjetlosti, ne budete nespremni.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju