Pametni, samoodrživi mikrodom koji iskorištava solarnu i energiju vjetra. To je Ecocapsule, odnosno ekokapsula koja se proizvodi ne tako daleko od nas, u Slovačkoj. Ekokapsula vam omogućuje da ostanete na udaljenim mjestima, bez infrastrukture, s luksuzom kao u hotelskoj sobi.

Može služiti kao mjesto za odmor, pop-up hotel, karavan, mobilni ured, stanica za istraživanje, dom… Što god želite da bude. "Stvorili smo proizvod da bude koliko je moguće samoodrživ, praktičan i funkcionalan. Pridružite nam se u mijenjaju svijeta – počevši sa svojim", poručili su iz firme koja je lansirala ekokapsulu na tržište.

Ecocapsule (ekokapsula) Ecocapsule (ekokapsula) (Foto: Michal Chudik, Tomas Manina/Ecocapsule Holding)

Na kapsulu su instalirane visokoučinkovite solarne ćelije kako bi se maksimizirala proizvodnja energije. Vjetroturbina je izrazito tiha, a proizvodi do 750 vata energije tijekom dana i noći, odnosno može proizvoditi struju 24 sata dnevno. Teleskopska drška na koju je vjetroturbina smještena može se lako presavinuti za lakši transport.

Jedinstveni oblik Ecocapsule ne samo da smanjuje gubitke topline već osigurava i vodu. Na svojoj površini skuplja vodu u spremnik i filtrira ju prema potrebi.

Unutra su krevet, prostor za rad, mala kuhinja i kupaonica, a kako sve to izgleda, pogledajte u našoj fotogaleriji.

U prvoj godini proizvedeno je tek 50 ekokapsula, cijena im je 79 tisuća eura, a rezervirati ju možete s 2000 eura pologa. Za drugo izdanje ekokapsule proizvođač jamči manju cijenu (koja još nije formirana), rezervacije se primaju već sada, a iznose 300 eura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju