Ugledni magazin „Saveur“ svake godine radi listu najboljih gastronomskih odredišta. U izboru sudjeluju neki od najboljih chefova, ali i čitatelji. Ako je vjerovati njima, za sljedeći odmor bi bilo poželjno otputovati u neku od izabranih destinacija.

Hong Kong
Za početak, svoje mjesto na listi našao je Hong Kong. To je grad koji slavi inovacije, ljepotu i ima jednistvenu tradiciju kulinarske kulture. S više od 11 tisuća restorana, teško je vjerovati kako u Hong Kongu nećete pronaći nešto po svom ukusu. U gradu pod nekadašnjom engleskom upravom uživat ćete u svakojakim škampima i jastozima s holandez umakom. Također, od morskih stvari svakako probajte i kamenice. Ono što ne moramo ni spomenuti, nepregledni su štandovi sa brzom hranom, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Naravno, ako nemate neki urođen otpor prema street foodu...


Pariz
Naravno, onaj koji je našao svoje mjesto na ovom popisu jest i grad svjetlosti, Pariz. U njegovim brojnim restoranima rade neki od najboljih svjetskih chefova (Ducasse, Robuchon, Passard). No, ono što Pariz čini posebnim mjestom za uživanje u hrani jest njegova otvorenost pri novim jelima i želja za eksperimentiranjem.

Naravno, ako želite uživati u tradicionalnim francuskim jelima, poput kroasana, njih imate na svakom koraku. Također, možda i najljepši grad na svijetu odiše multikulturalnošću, tako da ćete bez problema biti u prilici isprobati sve žive i nežive internacionalne kuhinje, od Afrike do Azije i Amerika.


A treće mjesto...
I za kraj, na ovoj listi mjesto top gastronomskih destinacija su našle još tri lokacije; Barcelona, Sao Paolo i Melbourne. No više o njima, nekom drugom prilikom - prvo obiđite prvo dvoje s popisa!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju