Lokalno stanovništvo Muenchena uglavnom je kontinentalno, no to nipošto ne znači da ne voli more i valove. Nijemci će već naći način kako dovesti plažu u Bavarsku – kao na primjer surfanje u ledenoj hladnoj rijeci. No sada su doveli valove na aerodrom. Zašto? Pa to samo oni znaju!

Na Munchenskom aerodromu tako danas stvaraju valove u 25-metarskom bazenu između terminala 1 i 2. Jutra su rezervirana za školu surfanja, kad juniorima od 8 do 16 godina školu drže profesionalci, no, popodne valove mogu jahati - svi!

Ono što je najbolje od svega je to što je surfanje u potpunosti besplatno. Aerodrom nudi i odijela i daske za surfanje. Surfati se može u intervalima od 45 minuta a po intervalu je dozvoljeno maksimalno deset osoba.  Definitivno bolja zabava od gledanja TV-a i ispijanja preskupih kava u nekom od mnogih kafića.

Za one koji nisu dovoljno hrabri da se okuse u jahanju valova sređena je cijela plaža s barom, palmama i ležaljkama! Bazen je izgrađen za potrebe Europskog prvenstva u surfanju na umjetnim valovima, u kojem se natjecatelji natječu za nagradu u iznosu od 13.000 američkih dolara.

Dakle, nekad stvarno nije loše kad vam avion pobjegne, ili imate četiri sata do presjedanja! Svaka čast Bavarcima!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju