Lokalno stanovništvo Muenchena uglavnom je kontinentalno, no to nipošto ne znači da ne voli more i valove. Nijemci će već naći način kako dovesti plažu u Bavarsku – kao na primjer surfanje u ledenoj hladnoj rijeci. No sada su doveli valove na aerodrom. Zašto? Pa to samo oni znaju!

Na Munchenskom aerodromu tako danas stvaraju valove u 25-metarskom bazenu između terminala 1 i 2. Jutra su rezervirana za školu surfanja, kad juniorima od 8 do 16 godina školu drže profesionalci, no, popodne valove mogu jahati - svi!

Ono što je najbolje od svega je to što je surfanje u potpunosti besplatno. Aerodrom nudi i odijela i daske za surfanje. Surfati se može u intervalima od 45 minuta a po intervalu je dozvoljeno maksimalno deset osoba.  Definitivno bolja zabava od gledanja TV-a i ispijanja preskupih kava u nekom od mnogih kafića.

Za one koji nisu dovoljno hrabri da se okuse u jahanju valova sređena je cijela plaža s barom, palmama i ležaljkama! Bazen je izgrađen za potrebe Europskog prvenstva u surfanju na umjetnim valovima, u kojem se natjecatelji natječu za nagradu u iznosu od 13.000 američkih dolara.

Dakle, nekad stvarno nije loše kad vam avion pobjegne, ili imate četiri sata do presjedanja! Svaka čast Bavarcima!