Đumbir nazivaju azijskim prirodnim antibiotikom, koji jača imunitet, smanjuje upalne procese u tijelu, ublažava mučninu i grčeve. Preporučuje se dodavanje svježeg ploda u pića i jela u preventivne zdravstvene svrhe, ali i kako bi se organizam zaštitio od sezonskih bolesti.

Upravo zato dajemo vam jednostavni recept za ukusni i kremasti napitak s kruškom i ovim moćnim korijenom od 20 kuna s kojim ćete lakše 'preživjeti' zimu.

Sastojci za 1 osobu:
200 ml bademovog mlijeka
1 kruška
2 žlice bademovog maslaca
1 svježi korijen đumbira (veličine 1 cm)
Med po želji

Priprema:
1. Krušku operite, očistite od koštica pa smiksajte u blenderu s bademovim mlijekom, bademovim maslacem i nešto naribanog svježeg đumbira. Po potrebi i ovisno o okusu zasladite s nešto meda.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Recept za bademovo mlijeko, koje možete napraviti i u vlastitom domu, pronađite ovdje.

2. Ugrijte napitak u mikrovalnoj pećnici 15 do 30 sekundi i popijte toplo. Živjeli!