Đumbir nazivaju azijskim prirodnim antibiotikom, koji jača imunitet, smanjuje upalne procese u tijelu, ublažava mučninu i grčeve. Preporučuje se dodavanje svježeg ploda u pića i jela u preventivne zdravstvene svrhe, ali i kako bi se organizam zaštitio od sezonskih bolesti.

Upravo zato dajemo vam jednostavni recept za ukusni i kremasti napitak s kruškom i ovim moćnim korijenom od 20 kuna s kojim ćete lakše 'preživjeti' zimu.

Sastojci za 1 osobu:
200 ml bademovog mlijeka
1 kruška
2 žlice bademovog maslaca
1 svježi korijen đumbira (veličine 1 cm)
Med po želji

Priprema:
1. Krušku operite, očistite od koštica pa smiksajte u blenderu s bademovim mlijekom, bademovim maslacem i nešto naribanog svježeg đumbira. Po potrebi i ovisno o okusu zasladite s nešto meda.

Recept za bademovo mlijeko, koje možete napraviti i u vlastitom domu, pronađite ovdje.

2. Ugrijte napitak u mikrovalnoj pećnici 15 do 30 sekundi i popijte toplo. Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju