I dok se cijela Hrvatska sprema na poplavu fantastičnih pivskih fešti praćene uglavnom glazbom lakih nota, ljubitelji nepasteriziranih i nefiltriranih mladih piva sretno trljaju ruke. Sve počinje u Daruvaru, nastavlja se u Karlovcu, Osijeku, Koprivnici, Zagrebu. i kako ćemo o svim Festivalima pomno najavljivati, i pisati izjave, red je da se osvrnemo i na najhrabrije koji zbog berbe grožđa prvi kreću s tulumarenjem. Daruvar je dva i pol sata od Zagreba, malen, čist, uredan, uz šumu i s toliko birtija u dvije glavne ulice da vam nikako ne može biti dosadno. Najbolje od svega je to što je pivovara smještena 4 minute hoda od strogog centra, odnosno 7 od Farukovog bureka, jednog od tri najbolja u Hrvatskoj, o čemu ćete tek čitati.

Što vas očekuje u petak i subotu, 22. i 23. kolovoza 2014.? Pet standardnih piva iz Staročeškog portfolija, kao i barem dva piva iznenađenja velikog pivskog maga, glavnog tehnologa Staročeškog piva, gospodina Kreše Marića. Pšenično, Ale, kupina, orah – svake godine nas ugodno iznenadi. Tu je i dječje igralište, obilje lokalnih kudova, plesova, pjesama, Dražen Zečić za raju u petak, i Cota G4 te Marijan Ban i Diktatori u subotu za rokere, uglavnom, nema spavanja od petka u 15.00!

Daruvar nije usput, na velikim prometnicama, kartama... Ali Daruvar će vam biti u srcima jednom kad vidite kako se u dvorištu Daruvarske pivivare uživa u Danima piva. Pivili, i ne propustite osvojiti neku vrijednu pivsku nagradu u brojnim natjecanjima na bazi brokul... pardon, Staročeškog piva. Vidimo se!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju