Sa  petnaestogodišnjom tradicijom održavanja, Urbanovo predstavlja jednu od najvećih gospodarsko – turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske. Njen centralni događaj je 6. Festival pušipela koji će se održati od 16. do 18. svibnja 2014. u sportskoj dvorani u Štrigovi.

Dani otvorenih podruma održat će se 23. i 24. svibnja 2014. U tim danima svi gosti i posjetitelji Međimurske vinske ceste mogu uživati u dvadesetak ugodno uređenih kušaonica ponajboljih međimurskih vinara.

Blagdan Sv. Urbana (zaštitnika vinara) obilježava se 25. svibnja 2014. uz svetu misu nakon koje je organizirana vinska veselica s vinskim igrama i bogatim kulturno-zabavnim programom. Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u kuriji Terbotz gdje gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama međimurskog kraja, a na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca međimurskog karakterističnog vina pušipel iz lanjske berbe.

Uz stalni porast broja izlagača i posjetitelja, Urbanovo je s godinama preraslo granice županije, te danas, zahvaljujući partnerstvu i suradnji s drugim županijama i vinskim regijama Hrvatske predstavlja manifestaciju od državnog karaktera i značaja. Stalnim sudjelovanjem stranih izlagača iz Slovenije, Austrije i Mađarske svoj utjecaj širi i preko granica Hrvatske. Punkufer.hr voli sajmove i rado ih posjećuje, vidimo se na degustiranju!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju