Trogirski srednjovjekovni festival ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira, koji je bio i ostao vječna inspiracija. Početkom svibnja Trogirani se vraćaju 600 godina u povijest, u vrijeme kada je ovaj grad biser pod zaštitom UNESCO-a, bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba. Ovaj projekt je zamišljen na rekonstrukciji osnovnih društvenih čimbenika: trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave.

Tako će se po cijelom gradu održavati prezentacije starih srednjovjekovnih obrta, radionice umjetničkog stvaralaštva, ulični zabavljači će stvarati dodatnu atmosferu u gradu, a u crkvama će se održavati koncerti srednjovjekovne glazbe, najavljuju na portalu Trogir.hr.


Za to vrijeme će se u restoranima grada moći uživati u srednjovjekovnim jelima i pićima. Okosnica festivala je bogat sredovjekovni sajam, koji svaku godinu privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Organizatori festivala su grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira. Uživajte u povratku u srednji vijek, barem na jedan dan, posjetite predivan Trogir početkom svibnja!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju