Kako prenosi portal Agroklub, očekuje se kako će ovogodišnji Uskršnji termin privući velik broj interesanata. Kako u tom periodu u Opatiji boravi i velik broj ne samo domaćih, već i stranih gostiju, dobra posjećenost sajma definitivno neće izostati, a to je sjajna prilika i za sklapanje novih poslova.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Ocjenjivačka komisija, sastavljena od eminentnih stručnjaka – enologa i somelijera, ocjenjivat će izložena vina i najboljima dodijeliti diplome.

Osim vina, na Gast expou će biti zastupljene i autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa, maslinovog ulja, bučinog ulja... Za vrijeme trajanja sajma održavati će se i priprema autohtonih jela s podneblja Liburnije. Svaki posjetitelj sajma moći će na ulazu kupiti prigodnu degustacijsku čašu, a sam ulaz se ne naplaćuje.

Program ovogodišnjeg Gast expoa:

Četvrtak, 24.4.2014. u 12 sati - svečano otvorenje uz Cocktail party

Petak, 25.4.2014. od 12 do 14 sati - gastro prezentacija: Delicije Liburnije (fritaja sa šparogama i škampima u velikoj padeli za 300 osoba)

Subota, 26.4.2014. od 12 do 14 sati - gastro prezentacija: "Ceste domaće hrane" (autohtona jela gornjeg liburnijskog područja tzv. "Jela iz padela naših nona"); u 17 sati - dodjela diploma za najbolje ocijenjena vina.

Nadamo se da cijenite primorsku kuhinju i da se vidimo u Opatiji!