Na sajmu sudjeluje oko 180 izlagača iz 19 zemalja, pa će posjetitelji iz prve ruke moći saznati sve o Indiji, Tunisu, Tajlandu, Indoneziji, Iranu, Afganistanu... Biti će organizirana i velika nagradna igra Place2go putovnica - kako bi dobili neko od atraktivnih putovanja, posjetitelji će najprije morati „proputovati“ sajmom i sakupiti pečate u svojoj putovnici, koja je ujedno i katalog sajma.



Među brojnim izlagačima, na štandu br 44. nalazi se i Griffin Travel koji predstavlja Tucan Travel - daleka putovanja. U sklopu svoje putovnice Griffin s(p)retnim posjetiteljima poklanja putovanje za dvije osobe u tri države - Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Kako ćete doći do nagrada, saznajte na predavanju jako zgodne Amande Pezzaniti iz Londona, a tu su i posebni sajamski popusti od 30% na sva Adventure Tours i Overland Tours putovanja!

U tzv. Gastro ulici predstavit će se 10 restorana: indijski restorani Royal India, Maharadja, iranski Karavan Saraj, azijski Wok by Matija, francuski Los Ponts, njemački German Snack Bar, bavarski restoran Maximilian, talijanski Let's Pizza, hrvatski Hotel Tomislavov dom, Rougemarin, a tajlandsku hranu pripremat će kuharica s Tajlanda u suradnji s Klubom Književnika.



Place2go market je ove godine duplo veći nego prošle, a na njemu će se moći kupiti različiti autohtoni i egzotični proizvodi poput začina iz cijeloga svijeta, azijskih umaka, raznih pasta, kokosovog i rižinog octa, palminog ili čili ulja, proizvoda od konoplje, jasmin, crvene ili riže za sushi, sadnica ljutih papričica, egipatske i turske baklave, perzijske soli, dijamant bobica s Himalaje…



Novost ove godine je i Place2go TV, sajamska televizija koja će izravno prenositi predavanja i događanja na sajmu preko YouTubea i web stranice www.place2go.hr. U sklopu sajma Place2go održat će se i Sajam sezonskih poslova, Cro Summer Job 2014., namijenjen učenicima i studentima te svima onima koji žele pronaći, ali i ponuditi sezonski, honorarni ili stalni posao. Zadnji žig za sudjelovanje u nagradnoj igri Place2go putovnica, posjetitelji će dobiti na štandu humanitarne udruge Kolajna ljubavi, čiji su najveći ostvareni projekti izgradnja doma za nezbrinutu djecu te vrtića u afričkoj državi Tanzaniji. Na pozornici u sklopu sajma poznati će putopisci, pa će se moći saznati što je Hrvoje Šalković doživio u Južnoj Americi, kako se Hrvoju Juriću svidjela Zambija, koga je u Myanmaru upoznao Kristijan Grubišić, gdje su putovali Putoholičari... Posebno atraktivan bit će nastup Gayatri Marić Mondal koja pleše, ali i podučava u Hrvatskoj indijske plesne stilove Kathak, Bharatnatyam i Bollywood.



Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati. Ulaz na sajam je besplatan.
Detaljan popis izlagača i predavanja možete pogledati na ovom linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju