U nedjelju 8. prosinca 2013. na Zimskom vašaru u baranjskom Karancu, na mnoštvu sajamskih štandova možete pronaći tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije poput kulena, rakiju, vino, med, drvene igračake i suvenire.

Istodobno, održat će se i „Čvarakfest“, tradicionalni gastro doživljaj za sve ljubitelje specijalitete iz “špajza i pušnice“. Za one koji nisu znali (ha, ha!) čvarci se pripremaju kuhanjem komadića slanine i masnog mesa u kotlu. Tijekom kuhanja, mast se istopi i ocijedi, a sitni komadi mesa i masnoće se prže i osuše. Ljubitelji čvaraka se najčešće dijele na one koji ih vole suše i prešane, i one koji vole krupnije, masnije komade. Iako se Slavonci trude zaštititi čvarke kao Hrvatski proizvod, Slovenci tvrde da oni pripadaju cijeloj Europi. Čvarci, ne Slovenci...

Uglavnom, ne propustite jubilarno peto natjecanje u prženju čvaraka čiji pobjednik će godinu dana ponosno nositi titulu najboljeg mesara i čvarak-majstora! Nemoj biti pospanac, naleti u Karanac!

Program:
8.12.2013. Nedjelja, Karanac, livada pored katoličke crkve

09:00, otvorenje Zimskog vašara, početak rada štandova s tradicionalnim proizvodima
10:00,  početak natjecanja u pripremi čvaraka

PRIJAVE ZA ČVARAKFEST
Svi zainteresirani za natjecanje u pripremi čvaraka, koje će se održati u sklopu Zimskog vašara, sudjelovanje mogu prijaviti na telefon TZ Baranje 031/70 20 80, radnim danom od 8,00 do 15,00 sati!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju