U Cheese Baru nadomak glavnog zagrebačkog trga, omiljenog mjesta za guštanje u čašpi vina predstavljeni su delikatesni čvarci Frelimo u kojima su jednako uživali klinci, kao i njihovi roditelji.

"Mama, ovo je tako finooo“ i "definitivno bolje od čipsa“, bili su samo neki od komentara između hrskanja pod zubima. Degustatorima se osobito svidjelo to što su čvarci dovoljno sočni, ali nisu debeli - i taman su slani koliko trebaju biti. Lijepo se kombiniraju uz vino poput graševine, ili pivo – u što će se zasigurno uvjeriti i ljubitelji nogometa u narednim danima. Na police trgovina i stolove u kafićima dolaze u praktičnom pakiranju – limenci koja se jednostavno otvara i nosi na plažu, piknik ili druženja bez muka po masnim prstima. Limenka je za dizajn dobila i nagrade stručnjaka.

Šunka i čvarci - odlična kombinacija Šunka i čvarci - odlična kombinacija (Foto: PR)

 

Dodjela nagrade Superior Taste Award 2018., održana je prošlog tjedna u Bruxellesu gdje je na svečanoj ceremoniji uručeno prestižno priznanje Miroslavu Mataušiću, vlasniku Frelimo obrta koji zasluženo niže nagrade jer se trud koji ulaže prepoznaje i izvan Lijepe Naše. Slovenija, Austrija, Njemačka, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Belgija, samo su neke od zemalja koje uživaju u okusima ove delicije.

"Umjesto čipseva, pereca, kokica i ostalih grickalica na koje smo navikli, sve popularniji moderni snack našao je mjesto u domovima, kafićima, među poznatim kuharima, damama koje ih grickaju uz šampanjac, pa čak i među najmlađima u vrtiću i školi. A kako trenutno cijelu zemlju trese nogometna groznica, ne sumnjamo da će se Frelimo limenke s čvarcima naći među brojim navijačima“, kažu u Frelimu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju