Novost je da će ponovno nakon desetak godina, ruta Međunarodne karnevalske povorke prolaziti Ribarskom ulicom. Sve informacije o Riječkom karnevalu, kao i cjelokupni kalendar događanja mogu se naći na njegovim službenim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.



Prvu od velikih manifestacija, Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada, najavio je njen tehnički realizator, Vjeko Alilović. Ove se godine za „zlatni plašt“ bori 11 kandidatkinja, uz njihove prateće grupe koje će pokušati osvojiti titulu grupe s najboljim scenskim nastupom.



Uz Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina kao (dobre stare) voditelje Izbora Kraljice, Alilović je najavio i bogat zabavni program. Karte će od 16. siječnja biti u prodaji u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14 po cijeni od 25 kuna, a moći će se kupiti i dva sata prije početka Izbora ispred Dvorane mladosti.



Ožujsko pivo ponovno je službeno pivo Riječkog karnevala, a regionalni menadžer veleprodaje Zagrebačke pivovare Dario Ružić, izrazio je zadovoljstvo s nastavljenom suradnjom. Zagrebačka pivovara i ove će godine imati postavljen šator na Delti u kojem će tijekom Riječkog karnevala nastupiti niz imena hrvatske glazbene scene - Neno Belan i Fiumensi, Gustafi i brojni drugi, a na Carnival DJ Sessionu će nastupiti Tom Novy, DJ System Divine, Filip Motovunski i DJ Turk.



Meštar Toni, koji uskoro ponovno preuzima ulogu karnevalskog gradonačelnika Rijeke, najavio je podizanje pusta u četvrtak 17. siječnja na Drenovi, Pehlinu, Pašcu i Zametu u organizaciji riječkih tradicijskih i karnevalskih grupa, te je pozvao sve da se na jednoj od tih lokacija pridruže početku maškaranog ludila. Toni je zajedno s aktualnom Kraljicom Vedranom Dujmić na kraju sve pozvao i na Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada koji će se održati u petak 24. siječnja te da uživaju u svim karnevalskim programima, da se što češće maškaraju i zabave.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju