U Rijeci i okolici zabava nakon božićno-novogodišnjih blagdana ne prestaje, već se odmah prelazi na „peto godišnje doba“ – Riječki karneval. Programe koji nas očekuju ove godine tijekom karnevala, u trajanju od 17. siječnja do 18. veljače, najavili su organizatori na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke. U približno mjesec dana koliko će trajati maškarane ludosti nagurano je ponovno niz najrazličitijih događanja, maškare biraju novu Kraljicu Riječkog karnevala i smjenjuju gradsku vlast 23. siječnja, Dječja karnevalska povorka pleše Korzom 7. veljače, a veliko finale, Međunarodna karnevalska povorka, najavljena je za 15. veljače.


- Tradicionalnim podizanjem pusta na Drenovi, u subotu, na Antonju, počinje još jedan Riječki karneval, 32. po redu. Kao i do sada, tijekom karnevala gradom će vladati maškare stoga ću već idućeg petka ključeve grada predati Meštru Toniju i prepustiti se uživanju u karnevalskim zbivanjima koja će i ove godine, unatoč kratkom trajanju karnevala i recesiji, biti brojna i raznolika – rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel najavivši početak Riječkog karnevala.

Gradonačelnik je dodao i da je Riječki karneval odavno postao prepoznatljiv i van granica Hrvatske te će, kao i ranijih godina, zasigurno privući i brojne turiste i doprinijeti daljnjem razvoju turizma u našem gradu u kojem je, samo u 2014. godini, ostvareno čak 19 posto više dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na prethodnu godinu.


Obersnel je istaknuo i kako će i ove godine u sklopu karnevalskih događanja biti organiziran tradicionalni Humanitarni bal na kojem će se prikupljati sredstva za Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka i to za nabavku konja za terapijsko jahanje i dresuru. Dodao je i kako je do sada na humanitarnim balovima sakupljeno gotovo milijun kuna. 

Od vodećih programa karnevala, Škarpa je za 31. siječnja najavio tradicionalni Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, te za isti dan, nakon prošlogodišnje pauze, povratak Carnival Snowboard Sessiona s jedinstvenom rampom za bordanje uz samo more. Cjelokupni program, informacije, te najnovije vijesti o Karnevalu mogu se naći na stranici www.rijecki-karneval.hr, a karnevalska zajednica je i vrlo aktivna na službenoj Facebook stranici Riječkog karnevala. Petar Škarpa se zahvalio dugogodišnjem pokrovitelju Zagrebačkoj pivovari i Ožujskom pivu koji su i ove godine uz Riječki karneval, te su ponovno organizatori Karnevalskih zabava u Ex port Delti. Uz zahvalu vjernim pokroviteljima koji već niz godina prate i potpomažu ovu najveseliju riječku manifestaciju, Škarpa je završio pozivom za sve da u čim većem broju sudjeluju i prate Riječki karneval.

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2015. objavljen je na službenoj web stranici. Neke fotografije u galeriji su iz karnevala u Riju, ali kako je to isto rijeka...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju