1. Karneval - ova riječ govori sama za sebe. Seksi rasplesane djevojke i mišićavi momci, odlična glazba, piće i hrana. Ma zakon!

2. Vrijeme - ovdje je vrijeme uvijek super. Osim ako ne putujete u Amazonsku prašumu, očekuje vas pretežno sunčano i vedro!

3. Sreća - u Brazilu teško da ćete naići na nesretne ljude. Svi su nasmiješeni i sretni, a neljubazno osoblje u hotelima i restoranima gotovo da i ne postoji.

4. Zabava - ovdje riječ zabava znači nešto sasvim drugo - kazališta, festivali, koncerti, sve to se organizira na svakodnevnoj bazi. Vjerujte nam, neće vam dojaditi.


5. Amazonska prašuma - dovoljno je samo malo odmaknuti se od urbanih središta i velika je vjerojatnost da ste zakoračili u najveću prašumu na svijetu! Amazonska prašuma i rijeka Amazona su zaista posebna mjesta.

6. Prirodne atrakcije - Ovdje ih ne nedostaje. Najljepše atrakcije uz Amazonsku prašumu su Iguazu slapovi. Svakako posjetite i Nacionalni park Lencois Maranhenses, kanjone Nacionalnog parka Chapada Diamantina i Nacionalni park Brolhos Marine.

7. Družite se s kornjačama - Ako ste ljubitelj životinja, točnije kornjača, posjetite selo Praia do Forke u periodu od ožujka do kolovoza kada su velike šanse da ćete imati prilike spasiti koju kornjaču i pomoći joj u pronalasku pravog puta do mora!


8. Kava - ne treba puno pisati. Znamo da je Brazil među najvećim proizvođačima kave na svijetu. Ovdje zaboravite na Starbucks, i probajte okus prave kave.

9. Nevjerojatna ljubav prema nogometu - svi su nogometaši!

10. Rio de Janeiro - grad je predivan, a vama savjetujemo da posjetite kip Isusa i spustite se s žičarom s koje se pruža spektakularan pogled na cijeli kraj.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju