U predivnom Rovinju, u staroj tvornici duhana od 5. - 8. lipnja ove godine moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj. Uz bogat glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twista, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovno ćemo udisat pravi zrak 50-tih i 60- tih godina!

Dolce Vita je heritage festival koji već drugu godinu zaredom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim je posjetiteljima po prvi put prošle godine ponudio originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak.

Karte za Dolce Vitu su u prodaji preko sustava www.entrio.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Rovinju, Rijeci, Puli i Osijeku.

Više informacija o Dolce Vita festivalu u Rovinju na službenoj stranici www.dolcevitafestival.com.

SVOJE POSEBNE MENIJE PREZENTIRAJU:

Apetit City Restaurant

Sanja Cabalier

Apetit City je od samog otvorenja u vrhu hrvatske gastronomije. Elaborirana jela, moderan ambijent i ambiciozna vinska karta od početka su privukli veliki broj gostiju koji su već od prve posjete ostali vjerni. Apetit City je jedna od najvažnijih gastronomskih institucija Grada Zagreba i šire te nam je osobito zadovoljstvo da su dio našeg gastro teama.

Fellini Restaurant

Igor Šuper

Kada pričamo o talijanskoj kuhinji Fellini je nezaobilazno mjesto na gastronomskoj mapi Grada Zagreba. Ugodni ambijent u kombinaciji sa izvrsnom hranom i poslugom stvoren je da zadovolji svakog gurmana, a posjetitelji našeg festivala imati će priliku probati razne delicije u izvedbi vrhunskog Chefa.

Hole in One pub

Kristijan Krasnić

Kada pričamo o Hole in One pubu pričamo o gastro pubu sa fantastičnim izborom hrane, velikom selekcijom piva, ali i zavidnom vinskom listom. Ugodan, casual ambijent, dobar chef i ljubazno osoblje pokazali su se kao dobitna kombinacija u kojoj će imati prilike uživati i svi posjetitelji Dolce Vita festivala.

Lari & Penati Bistro - Igor Tomljenović
Lari & Penati je mjesto koje je više puta opisano kao „cool and cozy gourmet bistro“ što govori jako puno. Opuštena atmosfera za svakodnevni obrok sa kreativnim pristupom i izvrsnom selekcijom vina je nešto što čini ovo mjesto posebnim. Djelić atmosfere iz Lari & Penati dolazi i na Dolce Vita festival.

Lobby - Zdravko Karna
Lobby je ugostiteljski dvorac smješten u predvorju poslovnog tornja. Čine ga stotine svjetlosnih kvadrata optočenih staklom i 300 kvadratnim metara vanjskih terasa. Prostor je galantna posveta galeriji. U retro je stilu 21. stoljeća, a uglazbio ga je akademski kipar Nedjeljko Mikac. Ugostiteljsku multifinkcionalnost slijede različiti ritmovi stila; od mirnoće toplo osvjetljene dnevne blagovaonice, uljuđenosti a la carte restorana s japanskim vrtom, do ugodne kavane i razigranog caffe bara. Prostor se kameleonski prilagođava dnevnim casual namjenama kao i intimnim te VIP svečanostima, konferencijama, eventima te brunch, afterwork ili coctail partyjima.

O.U.R. Bar - Miloš Vukšić
O.U.R. Bar kakvog znate, otvorio je svoja vrata indijskog ljeta 2009. godine. Pod utjecajem Beograda 80-ih i Brooklyna ovoga desetljeća 2000-ih, kao i novog pokreta u restoranskoj i bar industriji, stvorena je jedinstvena priča. Priča će biti različita, ovisno o različitim likovima. Od jazz prijatelja i njihovih live nastupa, Srđanovog kuhanja koje obožavate, preko borbe sa mainstreamom, sreće umjesto događaja, alkemičara umjesto konobar iza šanka, do ne savršenog tima ali uvijek savršenih trenutaka. Na kraju, svaka dobra priča je u potrazi za dobrim pripovjedačima, pa nam se slobodno pridružite. Dobro došli!

Radost - Pero Di Reda
Radost, mlađa sestra Mladosti & Ludosti zamišljen je kao "late night comfort food" koncept koji dozvoljava korisnicima noćnog života da tokom cijele noći dođu u pit stop i uz originalnu napolitansku pizzu, slasni 300 gramski burger od bifteka ili domaće papardele sa vrganjima uživaju u zvucima himni kao što su "Should I stay or should I go", "Sex Machine" ili pak "Soba 23" ili "Smejem se a plakao bih". Nedjeljom je rezerviran za sunday roast uz svinjetinu i janjetinu, hren i lagane zvuke new jazz-a - kolesterol party. Hedonizam do krajnjih granica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju