Ako vam je plan za novogodišnji tulum skoknuti do prijestolnice dobrog provoda, ali još nemate ideju što i kamo kada jednom stignete, predlažemo 5 mjesta gdje se možete dobro zabaviti.



Semafor party

Idealan za samce. Ako ste zainteresirani za upoznavanje nekoga tko će vam uljepšati večer, ovo je mjesto gdje trebate otići. Svaki gost na ulazu na party bira narukvicu u jednoj od boja semafora koja predstavlja njegovo/njeno raspoloženje za upoznavanje te večeri.

Zelena znači "Priđi!", žuta "Probaj…", a crvnea "Pali!"

Flertovanje se odigrava na šest stageova: Main Stage s dva DJ-a, House Stage, Karaoke Stage, Retro Stage s hitovima 60-ih, 70-ih i 80-ih, Kafana Stage za sve boeme u duši te Silent Stage, na kojem svaki gost dobije slušalice s dvije vrste glazbe. Ove godine na partyju će biti i profesionalni šminkeri koji će vam uljepšati doček.

No sleep

Ako se odlučite za clubbing, mogli biste na trenutak pomisliti da se nalazite na berlinskoj ili amsterdamskoj klupskoj sceni jer se u Beogradu od 30. prosinca do 2. siječnja održava fantastični Central Dance Event. Program se održava na dvije lokacije: Hangaru i Depo Magazinu, a glazbu će puštati The Martinez Brothers, Andrea Oliva, Guy J, Guy Mantzur, Khen, Pig&Dan, kao i predstavnici domaće scene Boža Podunavac, Lea Dobričić i Kristijan Molnar.

Kavanske priče

Najpoznatija ulica u Beogradu idealna je za one koji se žele proveseliti na staromodan srpski način: s dosta rakije, dobre hrane i žive tamburaške glazbe. Skadarlija je uspjela održati stari izgled s kaldrmskim asfaltom, manje-više identičnom fasadom i kavanama koje stoje na istom mjestu već više od 150 godina: Tri šešira, Dva jelena, Zlatni bokal, Dva bela goluba, Velika Skadarlija, Ima dana… Ukoliko ste u Beogradu za pravoslavnu Novu godinu koja se dočekuje 13. siječnja, Skadarliju ne smijete preskočiti.

Na otvorenom

Ako vam se noć ne provodi u zatvorenim prostorima, odličan provod zagarantiran je ispred Narodne skupštine, gdje sviraju Plavi orkestar i Bajaga, a 30. Prosinca Bijelo dugme i Aca Lukas. Na Trgu otvorenog srca postavljene su drvene kućice obrtnika, gdje ćete moći kupiti specijalitete i igračke.



Tajno mjesto


Nedaleko užurbanog gradskog centra, na Voždovcu u Gostivarskoj ulici broj 32, nalazi se najljepše dekorirana kuća u Srbiji. Ako ste krajem godine u Beogradu, obavezno otiđite tamo, jer će se i ove godine, navečer 27.prosinca premijerno paliti lampice. Uz slatkiše, ali i kuhano vino i rakiju ovdje, sada već tradicionalno, uživaju stotine mališana i njihovih roditelja. Vuk Tomić (28) sa svojim prijateljima godinama pravi čitav plan i program za kićenje kuće koji uključuje samostalnu izradu ukrasa, sklapanje dekoracija, montažu noseće konstrukcije na koju se postavljaju lampice... Inspiracija mu je bio čuveni film "Sam u kući".

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju