Cuba Libre


Sastojci: 10 ml soka od limuna, 50 ml bijelog ruma, Coca Cola, 4–6 kocki leda, limeta za dekoraciju

Priprema: Ubacite kocke leda u visoku čašu. Zatim dodajte sok od limuna a potom i rum. Preko svega toga dodajte Cole dok se čaša ne napuni. Za kraj ukrasite koktel kriškom limete.

Mojito
Sastojci: 40 ml bijelog ruma, 10 ml soka od limete, nekoliko listova metvice, 4–6 kocki leda, 2 žličice šećera, mineralna voda, limeta

Priprema: Stavite listove metvice u visoku čašu. Dodajte dvije žličice šećera i sok od limete. Kad ste to napravili, ubacite kocke leda i bijeli rum. Prelijte mineralnom, dobro promiješajte i dekorirajte limetom!


Bloody Mary
Sastojci: 0,35 dl votke, 0,75 dl soka od rajčice, nekoliko kapi Worcester umaka, nekoliko kapi Tabasco umaka, prstohvat soli i papra, celer

Priprema: Ulijte votku u visoku čašu napunjenu ledom i dodajte sok od rajčice na vrh. Dodajte začine i stabljiku celera. Ovaj koktel je definitivno drukčiji, ali ako vam se jednom svidi - uvijek ćete mu se vraćati.


Long Island
Sastojci: 0,15 dl ruma, 0,15 dl votke, 0,15 dl gina, 0,15 dl tekile, 0,15 dl Triple Seca, Coca Cola

Priprema: U šejker ulijte sva pića i dobro promiješajte. Nakon toga, ulijte ih u visoku čašu i ostatak popunite Colom. Također, u čašu je poželjno ubaciti i led.

Daiquri
Sastojci: 0,5 dcl ruma, 0,2 dcl svježeg soka od limete, 0,2 dcl šećernog sirupa

Priprema: Kao i Long Island, i Daiquiri je vrlo jednostavno napraviti. Sve sastojke ubacite u šejker skupa s ledom, a kad je gotovo - procijedite u prethodno ohlađenu čašu.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju