Kad god pišemo o Danskoj, pišemo u superlativima. Očito to nije slučajno jer se zemlja na sjeveru Europe gotovo svako malo proglašava idealnim mjestom za život, pa je tako nedavno proglašena zemljom u kojoj je omjer radnog i slobodnog vremena najbolji na svijetu!

Između ostalog, radite i čuvate novac kako biste mogli otići na neki put i malo se odmoriti, no kakva je kvaliteta života za vrijeme tog procesa, dok ne otputujete? Ako pitate Dance, odgovor će vrlo vjerojatno biti – odlična.



Naime, najnovije istraživanje objavljeno na portalu TotallyMoney pozabavilo se pitanjem koja zemlja nudi najbolji omjer slobodnog i radnog vremena, ali i zarade i sreće. Odgovor je Danska, nakon koje slijede i druge skandinavske zemlje.

Razina sreće najviša je kod Danaca koji dnevno u prosjeku na poslu provedu 6,6 sati. Također, stanovnici zemlje lego-kocaka zadovoljni su i radnim uvjetima, zaradom, slobodnim vremenom... Očito se ovdje živi jako dobro.



Šveđani, koji su se plasirali na drugo mjesto, također su prilično zadovoljni, a u prosjeku tjedno rade 3,5 sata više od Danaca, no godišnje imaju i tri praznika više. Ipak, zemlja u kojoj radnici tjedno najmanje vremena provedu na poslu jest Nizozemska. Tamo radni tjedan traje samo 30,3 sati, ali „Tulipani“ imaju tek devet državnih praznika, što je drugi najmanji broj od svih zemalja uključenih u istraživanje.

Kompletne rezultate istraživanja možete pronaći na sljedećem linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju