Monuriki, Fiji

- ovaj mali, predivan otok je zapravo nenaseljen, a prvi puta je pažnju javnosti dobio pri snimanju poznatog filma Cast Away s Tomom Hanksom u kojem je imao - glavnu ulogu. Danas je turistička atrakcija, ljudi rone i plivaju, ali i dalje tamo nitko ne živi. Možda Wilson?

Navassa, Karipsko otočje
- Smješten između Haitija i Jamajke, ovaj nenaseljeni otok je jedan od najljepših na svijetu. Iako su se mnogi narodi borili za njega, prvi ga je otkrio poznati moreplovac Kristofor Kolumbo 1504. godine.


Spitsbergen, Norveška
- Ok, ovo je jedan od otoka na koji nećete putovati s tri različita kupaćih kostima, već s tri različite bunde, koje ćete vrlo vjerojatno sve obući odjednom! Što nikako ne umanjuje njegovu ljepotu...

Uskršnji otok, Čile
- Otok je trokutasta oblika, površine 163,6 km2 i populacije od 3.791 stanovnika od kojih 3.304 živi u glavnom gradu Hanga Roi. Najpoznatiji je po svojim mnogobrojnim moaijima, golemim kamenim kipovima koji se prostiru duž obale. 1988. godine, gotovo cijeli Uskršnji otok je kao nacionalni park upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.


Pitcairn
- Otkriven 1790. godine, ovaj otok je među najudaljenijima na svijetu. Otok ima puno pitke vode i ugodnu tropsku klimu, ali nema zračnu luku, tako da je dostupan samo brodom.

Bouvet
- Ovaj nenaseljen otok nalazi se u južnom Atlantskom oceanu, a gotovo cijela površina otoka prekrivena je debelim snježnim prekrivačem. Otok je otkriven 1739. godine, a pod upravom je Norveške.

Ni'hau, Havaji
- Na otoku možete uživati u prirodnim ljepotama i ljubaznim mještanima. Raznolik krajolik, topla tropska klima i predivne plaže osvojit će vas na prvi pogled.

Cook
- Cook Island se nalazi duboko u srcu Polinezije. Ovaj otok apsolutno je netaknut od strane poznatog i užurbanog svijeta. Jednostavno otok za odmor prožet mirom i tišinom!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju