Cross Hill Run Križ 2017. održava se u subotu, 20. svibnja. Utrka dobrih želja projekt je osmišljen u cilju promocije trčanja, uz pomoć tima Run Croatia.Start
i cilj utrke bit će u centru Križa, na Trgu sv. Križa. Početak je u 17:30, a sudionici će birati hoće li trčati jedan ili dva kruga, odnosno završiti 5 ili 10 kilometara utrke. Tu je i kids run te popratni sadržaji među kojima su prezentacija lokalnih proizvoda OPG-a i rukotvorina, prezentacija nutricionizma i zdravih napitaka, podjela shakea od jagoda, program u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Općine Križ (Foto video klub 35 mm fotografiranje događaja; Robotičko informatički klub Križ organizira ples sa robotima i utrku robota nakon utrke na ljetnoj pozornici u Križu), animacijske radionice/igraonice za djecu u parku, izložba u Galeriji Križ, a nakon podjele zahvala, medalja i pehara slijedi zabavni dio programa, večera i glazba za sudionike.

Prijave traju do 10. svibnja, a informacije možete dobiti putem maila sven.veronek@gmail.com, na broj 091/4430-007 ili na službenoj stranici. Ukoliko do Križa dolazite vlakom, imate pravo na 40 posto popusta u razdoblju od 19. do 21. svibnja. Da bi ostvarili popust, sačuvajte svoj startni broj, no na popust nemaju pravo oni koji se voze manje od 25 kilometara.