Crna ovca, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta idućeg se vikenda, od 12. do 14. svibnja 2017., održava u Baški na otoku Krku. Ovaj festival poznat je po svojoj gastronomskoj ponudi koja je temeljena na bašćanskoj janjetini koja je posebna jer se ovce u Baški hrane isključivo aromatičnim mediteranskim biljem izniklim iz kamena začinjenim posolicom Jadranskog mora.



U petak se otvara izložba fotografija Briana Rašića posvećena Davidu Bowieju, nakon čega slijedi koncert zagrebačke skupine Jinx. U subotu se održava jedriličarska regata u klasi optimist, Corinthia Cup, novinarsko natjecanje u spravljanju janjećeg kotlića, predavanje voditelja Astronomskog društva Višnjan, Korada Korlevića, pod nazivom "Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa“, kazališna predstava Teatra Exit iz Zagreba i brojna ulična predstavljanja baštine i običaja otoka Krka. Večer završava koncertom The Beat Fleet i riječke skupine Let 3.



Usto, posjetitelji će imati priliku pridružiti se trekking kampu, biciklističkim i planinarskim turama u okolici pod nazivom Ovčarski pohod i Beeeciklom do Mjeseca, poletjeti u balonu iznad Baške u vrijeme održavanja jedriličarske regate, okušati se spravljanju autohtone tjestenine valcića, poslušati promenadni nastup kulturno umjetničkih društava, vježbati jogu ili uživati u uličnoj umjetnosti.

Više informacija potražite na službenoj stranici ili Facebook profilu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju