Za 6 šalica cidera:
4 zelene jabuke granny smith
4 delišes jabuke
1 naranča
1 i pol čajna žličica pimenta
1 i pol čajna žličica klinčića u komadu
3 štapića cimeta
8 šalica vode

Priprema:


1. Narežite jabuke i naranče na kriške. Stavite voće i začine u električno kuhalo za sporo kuhanje (engl. slow cooker) i prelijte vodom.

2. Poklopite kuhalo i kuhajte na visokoj temperaturi 3 do 4 sata.

3. Otklopite kuhalo, a gnječilom za krumpir zgnječite voće.

4. Ponovo poklopite i na niskoj temperaturi kuhajte još jedan do dva sata.

5. Procijedite voće i začine iz kuhala. Poslužite toplo. Živjeli.

U videu Goodfula pogledajte kako se priprema cider od jabuke.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju