Sendviči s porilukom i keljom 

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom

1/4 glavice kelja
1 manji poriluk
2 češnja češnjaka
2 žlice omekšalog maslaca
1 žlica vrhnja
100 g slanine 
1/2 šalice parmezana
sol, papar
kruh

1. Blanširajte kelj u posoljenoj vodi oko tri minute pa ga sitno narežite.

2. Zagrijte maslac na tavi pa dodajte sitno sjeckanu slaninu.

3. Nakon nekoliko minuta ubacite kelj i poriluk narezan na kolutiće.

4. Kad kelj i poriluk omekšaju, dodajte vrhnje, začinite pa pirjajte oko pet minuta.

5. Umiješajte četvrtinu naribanog sira pa smjesu rasporedite po kriškama tosta i pospite ostatkom sira.

Savjet: Prema želji poslužite s pečenim minirajčicama