Sendviči s porilukom i keljom 

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

1/4 glavice kelja
1 manji poriluk
2 češnja češnjaka
2 žlice omekšalog maslaca
1 žlica vrhnja
100 g slanine 
1/2 šalice parmezana
sol, papar
kruh

1. Blanširajte kelj u posoljenoj vodi oko tri minute pa ga sitno narežite.

2. Zagrijte maslac na tavi pa dodajte sitno sjeckanu slaninu.

3. Nakon nekoliko minuta ubacite kelj i poriluk narezan na kolutiće.

4. Kad kelj i poriluk omekšaju, dodajte vrhnje, začinite pa pirjajte oko pet minuta.

5. Umiješajte četvrtinu naribanog sira pa smjesu rasporedite po kriškama tosta i pospite ostatkom sira.

Savjet: Prema želji poslužite s pečenim minirajčicama