Od idilične Italije do Francuske, Islanda i Hrvatske britanski Guardian izdvaja 20 najboljih agroturizama u Europi kao sve popularniji oblik smještaja.   

Autohtone kuće smještene u prirodi goste oduševljavaju crticama iz prošlosti, domaćom hranom, kao i srdačnim domaćinima kojima nije problem uputiti pridošlice u posebnosti mjesta i okolice. Guardian je izdvojio „hrvatski biser“ u Zrenju.

Agroturizam Nežić u blizini slovenske granice očarao ih je domaćom kuhinjom – tartufima koje je vlasnik Paolo traži sa svojim psom tartufarom.

„Kamena kuća je lijepa, ali zbog hrane je nezaboravna.Tamo sam jeo najbolji gulaš u životu, a domaće vino samo je kliznulo. Paolo je zasvirao harmoniku i zabavljao goste narodnim pjesmama“, piše autor teksta Roberto za Guardian.

Posebne pohvale idu i Sloveniji, koja je načičkana agroturizmom, a Pri Plajerju osim organski proizvedene hrane, malog wellnessa, ima i posebnu ponudu spavanja u staji na sijenu po cijeni od oko 110 kuna za noć. Pri Plajerju se nalazi u dolini Trenta smještenoj u sjevernom dijelu regije Goriška. Francinovi u Krasu, kao i gospodarstvo Povšin nadomak Bleda za svaku su pohvalu.

Motovun Putovanja Hrvatska šuma u kojoj ljudi nesvjesno "gaze" po tisućama eura

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju