Kad negdje putujete obično želite vidjeti što je više moguće, mada ste za to u 99 posto slučajeva, prilično vremenski ograničeni. Recimo, ako idete tri dana u Pariz, ne morate nužno posjetiti i Louvre i Orsay, Eiffelov toranj i Versailles, jer će vaš boravak ovdje svesti na bjesomučno jurcanje s jedne lokacije na drugu.

Upravo ovakvo mišljenje, kako je greška negdje ići i sve isplanirati unaprijed da bi što više toga vidjeli, dijeli i slavni kuhar – Anthony Bourdain.

U intervjuu za časopis Time, slavni chef je želju turista da sve isplaniraju i obiđu sve nazvao pogreškom. „Na putu je teško organizirati vrijeme, pa kad ste kratki s vremenom ne morate ići na lokacije na koje svi idu. Opustite se i dozvolite da vam se dogodi magija“ – izjavio je. Klasične turističke ture vas prema njegovom mišljenju samo ograničavaju, jer „ništa vam se posebno neće dogoditi ukoliko u Parizu odlučite razgledati Louvre i Eiffelov toranj, a mnoge „sitne“ stvari zanemariti“.



Planovi bi trebali biti promjenjivi“ – smatra chef, a preporuča i kako je bolje provesti više dana na jednom mjestu i opipati kako ono zbilja „diše“, već letati s jedne destinacije na drugu.

Također, Bourdain poziva i na otkrivanje manje poznatih destinacija te preporuča da se opustite i u putovanju uživate, bez obveze da „morate“ vidjeti neku znamenitost.

Tako da, ako ste na sto muka kod planiranja vašeg sljedećeg putovanja, poslušajte mudrog Tonyja, opustite se i dozvolite da se i vama dogodi magija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju