Sastojci za proljetne rolice: 

1 mrkva
250 g kupusa
200 g mljevenog mesa
glavica luka
2 češnja češnjaka
200 g poriluka
komadić đumbira
sojin umak
žličica jestivog škroba
6 debelih listova za savijače s jajima
jaje

Umak:  

1/2 šalice kečapa
žličica sojinog umaka
1/3 šalice octa
1/2 šalice smeđeg šećera
1 /2 šalice bijelog šećera
3/4 šalice vode ili soka od ananasa bez šećera
4 žličice jestivog škroba

Priprema:

1. Propirjajte luk pa dodajte meso. Pržite uz miješanje oko 15 minuta.

2. Kupus, mrkvu i poriluk narežite na trakice.

3. Zagrijte duboku tavu ili wok pa dodajte poriluk, mrkvu i kupus. Pržite 3 minute. Zatim dodajte češnjak i đumbir.

4. Pomiješajte sojin umak, žličicu škroba i dvije žlice vode pa prelijte preko povrća i kratko propirjajte.

5. Kore za savijače narežite na kvadrade, nadjenite mesom i povrćem te zamotajte, a rubove pričvrstite razmućenim jajima.

6. Pržite u puno vrućeg ulja oko minutu sa svake strane

7. Pomiješajte kečap, sojin umak, ocat i obje vrste šećera pa dodajte škrob izmiješan s vodom ili sokom. Stavite na laganu vatru i kuhajte neprestano miješajući.

8. Nakon što proključa
kuhajte još par minuta dok se umak ne zgusne.

9. Ostavite
da se ohladi pa poslužite s rolicama. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju