Sastojci za proljetne rolice:
1 mrkva
250 g kupusa
200 g mljevenog mesa
glavica luka
2 češnja češnjaka
200 g poriluka
komadić đumbira
sojin umak
žličica jestivog škroba
6 debelih listova za savijače s jajima
jaje
Umak:
1/2 šalice kečapa
žličica sojinog umaka
1/3 šalice octa
1/2 šalice smeđeg šećera
1 /2 šalice bijelog šećera
3/4 šalice vode ili soka od ananasa bez šećera
4 žličice jestivog škroba
Priprema:
1. Propirjajte luk pa dodajte meso. Pržite uz miješanje oko 15 minuta.
2. Kupus, mrkvu i poriluk narežite na trakice.
3. Zagrijte duboku tavu ili wok pa dodajte poriluk, mrkvu i kupus. Pržite 3 minute. Zatim dodajte češnjak i đumbir.
4. Pomiješajte sojin umak, žličicu škroba i dvije žlice vode pa prelijte preko povrća i kratko propirjajte.
5. Kore za savijače narežite na kvadrade, nadjenite mesom i povrćem te zamotajte, a rubove pričvrstite razmućenim jajima.
6. Pržite u puno vrućeg ulja oko minutu sa svake strane
7. Pomiješajte kečap, sojin umak, ocat i obje vrste šećera pa dodajte škrob izmiješan s vodom ili sokom. Stavite na laganu vatru i kuhajte neprestano miješajući.
8. Nakon što proključa kuhajte još par minuta dok se umak ne zgusne.
9. Ostavite da se ohladi pa poslužite s rolicama.