Ljudi često zamišljaju što bi bilo kad bi se samo pojavili na aerodromu s putovnicom u ruci i tog trenutka odlučili gdje otići. Naravno, sve i ostane tek na ideji, ali odnedavno jedna britanska kompanija nudi uslugu kupovanja odmora, a za odredište na koje idete, saznate tek na aerodromu!

Nova agencija za putovanja, imena srprs.me odlučila se na ovaj prilično neobičan način putovanja. Sadie Whitlocks, novinarka Daily Maila odlučila je isprobati kako stvar funkcionira u praksi, a njeni dojmovi su i više nego pozitivni.

S namjerom da isprobam ovaj koncept, bukirala sam putovanje od tri dana s polaskom iz Londona, te za njega platila 250 funti. Nakon toga, dobila sam „karticu“ gdje sam obavještena kako trebam biti na Heathrowu u 8 navečer u petak. Kartica se mogla "izgrebati" te bih na taj način otkrila destinaciju na koju idem, ali sam uspjela izdržati i ne otkriti destinaciju na koju idem do posljednjeg trenutka.

Nadalje, Sadie priznaje kako se nadala da će je put odvesti na neko odredište gdje će živati u suncu i moru, pa se najprije nadala kako će vidjeti Grčku, Hrvatsku ili Italiju. No na kraju, put ju je odveo u odredište kojem se baš i nije nadala – bezobrazno skupi Zűrich.



Srprs.me pronašao je i smještaj, i to prilično dobar. Doručak u hotelu bio je sjajan što je pomoglo našem budžetu, a moram priznati kako je i cijela ideja prilično zanimljiva. Ipak, zadovoljna sam što je moja prijateljica karticu ogrebala odmah čim ju je dobila, pa se mogla pripremiti za 48 sati u Zurichu.

Novinarka je dodala kako agencija pruža i mogućnost puta iznenađenja u trajanju od 5 dana, a i sam moto srprs.me glasi „Najbolje putovanje je ono koje ne planirate“, tako da, ako želite efekt iznenađenja, držite fige da ovakve ideje dođu i na naše tržište!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju