Biciklistički entuzijazam zatekli smo u mjestu Jamnica, na kmetijiKoroš na kojoj se nalazi ekohotel. Vlasnik imanja, gospodin Dušan Štrucl - Dixi i njegov sin, veliki su zaljubljenici u biciklizam, što se vidi već samim ulaskom u kmetiju. Odmah pokraj ekohotela parkirani su bicikli, a u sasvim posebnoj prostoriji nalazi ih se još više.

I to ne samo onih koje Dixi iznajmljuje zainteresiranim turistima biciklistima, već i bicikala kojima su uredili prostor.

Sve u njihovom ekohotelu odiše nekakvom prirodnošću, a za oko u dnevnom boravku upadaju brojna izdanja National Geographica koje Dixi već godinama vjerno skuplja, ali i nesebično nudi gostima da ih čitaju.

Svjež zrak prirode oko kmetije obogaćen je mirom, pjevom ptica i nečujnim vjetrom, a ondje se svaki dan dočekuju biciklisti iz cijeloga svijeta, pa ukoliko volite taj vid turizma, Koruška priroda čeka na vas.

U posljednje dvije godine Koruška se dosta izgradila po pitanju turističke infrastrukture i vrijedi je posjetiti. Još nema puno turista, pa možete imati mir, savršeno opuštajući pogled na prirodu kamo god se okrenete, hrana je fenomenalna, nije skupo, blizu je (autocestom oko 3 sata), a svi vas razumiju kada pričate Hrvatski!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju