Sastojci za 6-8 osobe:
3 veće rajčice (sočnije sorte poput beef rajčice)
3 žlice vinskog octa
1 čajna žličica soli
1 crvena paprika
1 svježi krastavac bez koštica
½ čili papričice

Priprema:
1. Ogulite svo povrće, očistite ga od koštica, pa smiksajte u blenderu uz dodatak octa i soli dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Procijedite tekućinu kroz fino sito kako biste dobili što čišću tekućinu, pa je stavite u plitku metalnu posudu i položite u zamrzivač.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

>> Gazpacho: Španjolska juha koju možete 'trznut' iz čašice za rakiju

3. Izvadite posudu s juhom iz zamrzivača nakon otprilike 45 minuta kad se počnu formirati ledeni kristali. Pomiješajte smjesu vilicom.

4. Ponavljajte ovaj postupak otprilike svakih 15 tak minuta dok smjesa ne bude potpuno kristalizirana (nakon 2-3 sata), pa poslužite u ohlađenim čašicama. Dobar tek!